På grunn av kort preseason er det mange av spillerne som ikke har 60 minutter i beina

For Andy Robertson og Jordan Henderson var Community Shield en tøff test fysisk.

– Det var tøft. Det har vært en kort preseason, mange av oss har bare 45 minutter i beina våre, det er det meste vi har spilt, noen har spilt 60 og så videre, så når det kommer til 60 og 65 var det mange slitne bein og så utlignet de, forteller Andy Robertson til Liverpoolfc.com.

«Robbo» var en av fem som fikk fulle 90 minutter. De andre var Fabinho, Virgil van Dijk, Joël Matip og Adrián.

– Det er åpenbart den første ordentlige kampen tilbake så det ville bli intenst, City er et fantastisk lag. Så du må jobbe hardt for det og det kan du være sikker på at vi gjorde, sier Jordan Henderson som klokket 74 minutter.

Frisk energi fra byttene

De røde klarte likevel å ro det hele i land til slutt. Mye takket være kreftene som kom fra benken.

EN DAG FOR FANSEN: Jordan Henderson vektlegger alle dager og triumfer man kan feire sammen med supporterne.

EN DAG FOR FANSEN: Jordan Henderson vektlegger alle dager og triumfer man kan feire sammen med supporterne.

– Det viste mye karakterstyrke, vi fikk på friske bein. Darwin var briljant når han kom på, Fábio, Harvey, Curtis, Naby, Millie, vi gjorde alle seks byttene og jeg synes de alle gjorde en forskjell og gav oss den farta og roen når vi holdt på å bli slitne, sier Robertson

– Det var en lagseier for hele stallen i dag. Vi fløy rett fra Østerrike, det har vært tøffe 10 dager og nå starter den virkelige moroa.

Feire, Strasbourg, Fulham

Feiringen blir også kort og intens. Liverpool har ny kamp i dag, og om litt under ei uke venter Fulham til ligaåpning. Henderson avslører at noen av de som var med mot City vil spille mot Strasbourg.

I videospilleren under kan du se en lettrørt supporter, som har sett Liverpool 105 ganger, på Liverpoolfestivalen i Gjøvik.

– Enda en flott dag for fansen og for oss spillere. Vi hadde ikke vunnet dette trofeet ennå så det var fint å gjøre det, men etter i dag vet vi at vi vil nyte det, men i morgen må vi fokusere på neste uke, sesongstarten og være forberedt for det.

Lagkamerat Robertson poengterer at det er de gode resultatene som muliggjør at Liverpool får spille om Community Shield.

– Åpenbart har vi spilt her to ganger før og feilet på straffer begge gangene, så det er fint å snu det og få medaljen og vinne trofeet, selvsagt er det det. Det er åpenbart den første kampen av sesongen og du kan kun komme hit ved å være suksessfull.

– Dette er den første smakebiten for oss så forhåpentligvis er det ikke det siste trofeet vi vinner denne sesongen.

Liverpool - Strasbourg ser du fra 20:30 på VG+ Sport/LFCTV GO.