– Thiago passer ikke inn i Spanias spillestil

Spansk fotballekspert tror Thiago Alcantara må se mesterskapet fra sofaen.

Thiago Alcantara ble tatt ut i den spanske troppen til sommerens Nations League-kamper, men spilte ingen av kampene på grunn av en skade han hadde med seg fra før Champions League-finalen.

Da landslagsuttaket til denne samlingen kom, var ikke den elegante midtbanespilleren med. Han har ikke spilt landskamp siden sommeren 2021, da Euro 2020 ble spilt og Spania røk ut i semifinalen mot Italia.

En kan spekulere i at Thiago ble utelatt fra denne troppen fordi han nettopp hadde returnert fra nok en skade, men ifølge en spansk fotballekspert er ikke det grunnen.

– Luis Enrique har bestemt seg for at det er enkelte spillere som ikke passer til det han ønsker å få til, skriver Dermot Corrigan, som dekker spansk fotball for The Athletic. Det var thisisanfield.com som omtalte det først.

Passer ikke inn

Da Spania tapte 2-1 mot Sveits lørdag kveld, var det Barcelonas midtbanetrio Gavi, Sergio Busquets og Pedri som spilte på midten

– Uansett hvor mye Sergio Canales eller Thiago skulle skape for Real Betis eller Liverpool, så vil ingen av disse passe inn i den spillestilen han ønsker, der målet er å dekke mye rom og spille i høyt tempo.

Dersom Thiago ikke kommer med, vil han få noen uker fri, før Liverpool skal til Dubai på treningsleir.