Brorparten av Liverpool-troppen må se VM fra sofaen

Det blir ikke mange røde representanter under vinterens verdensmesterskap.

For Liverpool-supportere som synes VM i Qatar av ulike grunner ikke er verdt å se på, kan et ekstra argument være at det knapt vil være representanter fra vårt kjære lag i mesterskapet som går av stabelen i november og desember. 

En opptelling vi har gjort viser at det skal ekstremt mye til for at det skal være mer enn ti Liverpool-spillere i mesterskapet. Sannsynligvis er det heller maks åtte røde vi får se i årets VM. 

Den positive siden ved det faktumet er selvsagt at de fleste spillerne i troppen til Jürgen Klopp vil få seg en solid vinterpause som gir en mulighet til å lade batteriene inn mot den andre delen av sesongen. 

Ulempen vil kanskje være at de blir sittende på sofaen med et lite snev av misunnelse overfor spillerne som faktisk får lov til å delta, samt at all form for kamptrening vil forsvinne i halvannen måned med mindre det settes opp treningskamper. 

Slik vi kan se det er det kun seks spillere i Liverpool-troppen som kan regne sin VM-plass som trygg dersom de holder seg skadefrie. I 2018 hadde Liverpool åtte spillere på plass i mesterskapet, mens tallet var tolv for åtte år siden. 

De med trygg VM-billett

To av fire brasilianere i troppen må kunne regnes som trygge i landslagstroppen. Alisson Becker og Fabinho har i lang tid vært betrodde menn hos landslagssjef Tite. Om de blir førstevalg i sine posisjoner er imidlertid en annen sak. 

Nederland skal møte vertsnasjonen i gruppe A, og endelig kan Virgil van Dijk få sin første store turnering med landslaget. Det har han ventet lenge på. Nå får han attpåtil gjøre det med kapteinsbindet rundt armen - igjen, dersom han holder seg skadefri. 

Jordan Henderson er på sin side klar for sitt sjette store mesterskap med England. Han håper landslaget endelig kan gå hele veien under ledelse av Gareth Southgate.

Diogo Jota og Darwin Nunez regnes også som selvskrevne spillere i troppene til Portugal og Uruguay. 

De som sannsynligvis er med

Som alltid må det stilles noen spørsmål rundt landslagsplassen til Trent Alexander-Arnold og hvorvidt han har tillit hos Southgate i kamp med et drømmegalleri av høyrebacker. Vi tror Trent kommer med i troppen med mindre han gjør seg helt bort de neste ukene. 

En annen vi ikke kan være helt trygge på er Roberto Firmino. Han hadde ikke spilt en landskamp siden Copa America-finalen sommeren 2021 da han endelig ble med i troppen igjen til inneværende samling. Det kan være et signal om at 30-åringen er med i planene til Tite. 

De usikre

I kategorien usikker finner vi to spillere som er avhengig av flere faktorer som vil avgjøre VM-skjebnen. Spør du enhver Liverpool-supporter vil de stille seg uforstående til at Thiago Alcantara ikke er et førstevalg hos Spanias landslagssjef Luis Enrique. Men faktum er at over et år er gått siden sist han spilte med flagget på brystet, og akkurat nå er det vanskelig å si hvor han står med tanke på en VM-billett. 

SCORET: Forrige gang vi så Thiago i Spania-drakt var da han scoret i straffekonken da Italia vant semifinalen i fjorårets EM.

SCORET: Forrige gang vi så Thiago i Spania-drakt var da han scoret i straffekonken da Italia vant semifinalen i fjorårets EM.

Ibrahima Konaté får også komme med i denne kategorien selv om en skade har gjort at han ikke har spilt et eneste minutt denne sesongen. Frankrike sliter kraftig med skader, og skulle det fortsette kan Didier Deschamps se til talentet fra Liverpool, som fikk sin seniordebut for Les Bleus i sommer.

De som trolig ikke kommer med

Under andre omstendigheter kunne vi ha sett flere Liverpool-spillere i England-troppen enn de to som sannsynligvis kommer til å være der. Hadde VM vært om et halvt eller et helt år, hadde nok sjansene vært større for trioen Joe Gomez, Curtis Jones og Harvey Elliott. Men enn så lenge virker veien inn i Southgates varme å være for lang for de tre.

Nykommer Arthur var i Brasils landslagstropp så sent som i februar, men med tanke på hvor lite fotball han har spilt de siste månedene vil det være en stor overraskelse om han blir med til Qatar. 

Den siste spilleren i denne kategorien er Fabio Carvalho, som er en aldri så liten landslagsjoker. Han kan nemlig representere både England og Portugal, og det er nok to forbund som er veldig interessert i å sikre seg ungguttens tjenester. Hvilken bedre måte å gjøre det på enn å lokke med en billett til VM?

De som blir hjemme

Adrian, Joel Matip, Nat Phillips, James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain representerer land som skal til VM, men dette er fire spillere som nok har innsett at de skal bli hjemme. Milner og Matip har valgt det selv i form av å legge opp som landslagsspiller, mens Adrian og Phillips aldri har vært landslagsaktuelle. Oxlade-Chamberlain har nok spilt altfor lite for Liverpool i 2022 til at et sent comeback i oktober kan gjøre noe med landslagsplassen.

UTE I KULDEN: Alex Oxlade-Chamberlain har ikke spilt for England siden denne kampen mot Kosovo i november 2019.

UTE I KULDEN: Alex Oxlade-Chamberlain har ikke spilt for England siden denne kampen mot Kosovo i november 2019.

Andy Robertson og Calvin Ramsay kunne vært aktuelle, men de røk på målstreken i playoff mot Ukraina i sommer og klarte ikke følge opp EM-deltakelsen med Skottland.

Til slutt har vi noen spillere det kunne vært hyggelig å se på den store scene, men som dessverre ikke klarte å kvalifisere seg denne gangen. 

Kostas Tsimikas og Hellas var aldri i nærheten. Det var heller ikke Naby Keita og Guinea. Mohamed Salah og Egypt tapte knepent i playoff mot Senegal, mens Luis Diaz og Colombia skuffet i den søramerikanske kvaliken. 

Dermed blir det et relativt glissent verdensmesterskap, sett med Liverpool-øyne. Kanskje like greit?