Hevder Salah nå er verdens femte best betalte fotballspiller

Kun fire spillere tjener mer enn Liverpools nummer 11 etter at han signerte sin nye avtale, ifølge Sportico.

I sommer signerte Mohamed Salah en ny kontrakt med Liverpool, og er med det klubbens klart best betalte spiller.

Det amerikanske nettstedet Sportico har kommet med en rapport der de ser på de høyest betalte spillerne i verden. Det var Liverpool Echo som omtalte det først. 

Det har blitt rapportert at Salah nå har en ukelønn på 350 000 pund – før bonuser. Det betyr at han er garantert en grunnlønn på litt over 18 millioner pund i året. I tillegg har han store personlige sponsoravtaler med Adidas, Pepsi, Vodafone og Oppo, og ifølge Sportico vil det totalt utgjøre 39,5 millioner pund i utbetalinger denne sesongen.

Nummer fem i verden

Med sponsoravtalene inkludert er han foran Eden Hazard, Andres Iniesta, Raheem Sterling, Kevin de Bruyne og Antoine Griezmann, ifølge Sportico.

Foran Salah finner vi Neymar (£82,6M i året), Lionel Messi (£100M i året), Cristiano Ronaldo (£102,5M i året) og helt på toppen er Kylian Mbappé. Med sin nye kontrakt og alle personlige sponsoravtaler skal han få utbetalt svimlende 113,5 millioner pund i året.

Det må tas med at vi ikke vet hvor Sportico har hentet tallene, og at Liverpool FC aldri har bekreftet hvor mye Salahs nye kontrakt er verdt eller hva hans personlige sponsorer betaler, så slike påstander må alltid tas med en klype salt.