Chelsea-eieren med hårreisende påstander om Mohamed Salah

Liverpool-stjernens egyptiske klubb reagerer kraftig på Todd Boehlys løgner.

Det er ikke godt å vite om man skal le eller gråte over Todd Boehlys manglende kunnskaper om fotball og manglende respekt for fotballens tradisjoner. Nå har Chelsea-eieren klart å hisse på seg Mohamed Salahs gamle klubb i Egypt, etter hårreisende løgner om hvilke spillere som Chelsea har fostret.

Chelsea-eieren er nemlig i hardt vær etter å ha hevdet at Mohamed Salah er et produkt av Chelseas akademi.

– Vi har et av de beste akademiene i verden, skrøt Boehly under en konferanse i New York.

– Vårt akademi har utviklet spillere som Mo Salah og Kevin De Bruyne, og mer nylig Tammy Abraham, Reece James, Mason Mount og Trevoh Chalobah, utdypet den frittalende Chelsea-eieren.

Faktum er imidlertid at verken Salah eller De Bruyne har vært innom Chelseas akademi.

Salah gikk gradene i aldersbestemte klasser hjemme i Egypt, før han ble proff i Basel, mens De Bruyne er et produkt av Genks akademi i Belgia.

Manchester City-stjernen spilte 113 førstelagskamper for Genk før Chelsea betalte sju millioner pund for ham da han som 20-åring ble hentet til London-klubben i janaur 2012. Akkurat som Salah fikk belgieren få kamper for London-klubben. Totalt fikk City-stjernen bare ni førstelagskamper for Chelsea før han ble sendt på lån til Werder Bremen. Det var først etter at han signerte for Wolfsburg i 2014 at karrieren hans skjøt fart igjen, og han utviklet seg til en av verdens beste spillere etter at City signerte ham for 55 millioner pund i august 2015.

– Det virker som Chelsea-eieren er den eneste personen i verden som ikke vet dette!

Påstanden fikk Mohamed Adel Fathi, direktør i Salahs gamle klubb i Egypt, til å reagere kraftig.

– Den nye Chelsea-eieren viser manglende forståelse og kunnskaper. Vi er stolte over at Mohamed Salah gikk gradene hos Al Mokawloon Club, og er et produkt av egyptisk og arabisk fotball. Vi er beæret over at han er en av våre sønner. Hele verden kjenner til Salahs karriere, og at han startet karrieren hos oss, men det virker som Chelsea-eieren er den eneste personen i verden som ikke vet dette, skriver han i et Facebook-innlegg.

Boehly virker å ha oversett det faktum at Salah startet karrieren hjemme i Egypt, hos Al Mokawloon Al Arab SC i Kairo. Liverpool-spissen var seks år hos det egyptiske Premier League-laget, og fire av disse årene var ved klubbens akademi i perioden 2006-2010. Han spilte 38 ligakamper og scoret elleve mål for klubben før ferden gikk til Europa og FC Basel i Sveits.

Det var som Basel-spiller Salah fikk sitt store gjennombrudd. Hans prestasjoner for den sveitsiske klubben mot Chelsea i Champions League og mot Tottenham i Europa League førte til at Chelsea kjøpte den da 21 år gamle egypteren i 2014.

Slike fakta virker det som Chelsea-eieren tar lett på.

Salah var bare to år i Chelsea, før ferden gikk videre til Serie A og Roma i 2016, fordi han ikke fikk nok spilletid i London-klubben. Salah står faktisk bokført med hele 123 førstelagskamper for Al Mokawloon Al Arab SC og Basel, før han signerte for Chelsea. Da er det ganske frekt å beskrive egypteren som et produkt av Chelsea-akademiet.

Både Salah og De Bruyne var etablerte landslagsspillere for Egypt og Belgia da Chelsea kjøpte dem.