Chelsea-salget er godkjent av regjeringen: Skal ha lovet Tuchel et saftig overgangsbudsjett for å ta igjen Liverpool og City

Regjeringen har godkjent salget av Chelsea til en gruppe ledet av Todd Boehly.

Regjeringen har nå fulgt opp etter at Premier League tirsdag kveld godkjente oppkjøpet av Chelsea FC. Det er Todd Boehly og co som tar over som London-klubbens eiere etter Roman Abramovich, som er lammet av sanksjonene mot Russland. 

Boehly leder et konsortium som i tillegg til han selv består av Clearlake Capital Group, Hansjörg Wyss og Mark Walter. Prisen på Chelsea FC sies å være på 4,25 milliarder pund. 

Ifølge The Telegraph vil Boehly og gjengen følge i Abramovich sine fotspor når det kommer til å bruke penger på overgangsmarkedet. Chelsea-manager Thomas Tuchel skal ha blitt forsikret om at han får 200 millioner pund å bruke på overganger i sommer - pluss det han kan få inn for spillere som Hakim Ziyech og Timo Werner. 

Antonio Rüdiger skal til Real Madrid etter sesongen, og London-klubben risikerer også å miste Andreas Christensen, Cesar Azpilicueta og Marcos Alonso til sommeren. Derfor må de handle, og Jules Koundé og Josko Gvardiol er blant dem som skal stå på ønskelisten. 

Chelsea havnet 18 poeng bak Liverpool og 19 poeng bak Manchester City denne sesongen til tross for at de styrket laget med Romelu Lukaku foran sesongen. Tuchel må nok ut på markedet igjen for å redusere avstanden.