Lagoppstillingen er klar:Klopp foretrakk Konate fremfor Matip

Dette er Liverpool-laget som skal forsøke å ta Anfield-klubbens andre finaleseier over Chelsea denne sesongen.

Årets FA-cupfinale spilles mellom de samme klubbene som spilte finalen også for ti år siden, i 2012. Det var også ironisk nok sist Liverpool var involvert i en FA-cupfinale. Den gangen vant Chelsea 2-1, etter scoringer av Ramires og Didier Drogba. Andy Carroll reduserte for Liverpool midtveis i annen omgang.

Dette er bare andre gang at de samme to lagene som spilte ligacupfinalen også møtes i FA-cupfinalen i samme sesong. Sist det skjedde var i 1992/93, da Arsenal slo Sheffield Wednesday i begge finalene. Vi krysser fingrene for at begge finalene vinnes av samme lag også denne gangen!

FA-cupfinalen blir det fjerde møtet mellom Liverpool og Chelsea denne sesongen. De tre første kampene endte uavgjort, men Liverpool vant til slutt ligacupen på straffespark-konkurranse i februar. 

Dette blir blåtrøyenes 16. finale, mens det er de rødes 15. finale. Bare Manchester United (20) og Arsenal (21) kan skryte av å ha vært involvert i flere FA-cupfinaler enn årets to finalister.

Liverpool har løftet trofeet etter nøyaktig halvparten av sine 14 tidligere finaler i turneringen. Av de ni lagene som har nådd finalen minst ti ganger er det bare Everton og Newcastle som har en dårligere seiersrate.

Med Jürgen Klopp og Thomas Tuchel som managere for de to klubbene, er det første gang at to tyske manageren skal kjempe om FA-cuptrofeet. Vinneren blir den første tyske manageren til å løfte trofeet.

Klopp blir bare den andre manageren i Liverpools historie til å lede klubben i alle de fire store finalene (ligacupen, Europa League, Champions League og FA-cupen). Den første som gjorde det var Bob Paisley, men den gangen het Europa League for UEFA-cupen, mens Champions League het Serievinnercupen.

Lagoppstillingene

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Henderson, Thiago, Keita, Diaz, Salah, Mane

Innbyttere: Kelleher, Milner, Firmino, Gomez, Jones, Jota, Tsimikas, Origi, Matip

Chelsea: Mendy, Chalobah, Thiago Silva, Rudiger, James, Kovacic, Jorginho, Alonso, Mount, Lukaku, Pulisic

Innbyttere: Arrizabalaga, Azpilicueta, Sarr, Kante, Loftus-Cheek, Saul, Barkley, Werner, Ziyech

Ibrahima Konate og Andy Robertson returnerer til startoppstillingen i forsvarsrekka for Liverpool, mens Thaigo Alcantara og Jordan Henderson er tilbake på midtbanen og Mohamed Salah er tilbake på topp. Dette er endringene i forhold til tirsdagens kamp mot Aston Villa.

Kai Havertz er ikke med i troppen til Chelsea på grunn av en hamstringskade. Han skal ikke ha klart en sen test før finalen. Mateo Kovacic er imidlertid blitt friskmeldt, og er å finne i startoppstillingen. Han har kommet til hektene igjen på rekordtid, etter den stygge smellen han fikk i ankelen i kampen mot Leeds i midtuken.

FA-cupfinalen 2022 mellom Chelsea og Liverpool spilles på Wembley lørdag klokken 17.45. Finalen ser du på V4 og Viaplay.