Lagoppstillingen er klar:Slik stiller Liverpool på Estadio de la Ceramica

I kveld skal det avgjøres om Liverpool får spille sin tredje Champions League-finale på fem år.

Klokken 21.00 er det avspark på Estadio de la Ceramica, og et par timer senere vil vi forhåpentligvis kunne si at Liverpool er klare for sin tiende finale i europacupen - og sin tredje finale i Champions League på bare fem sesonger. 

Siste hinder før den finalen er Villarreal, men Liverpool tar med seg et godt utgangspunkt fra hjemmekampen, som ble vunnet 2-0 for seks dager siden. 

Med 2-0 i bagasjen har Liverpool et forsprang når kveldens avgjørende oppgjør sparkes i gang. Liverpool må bare unngå å tape med mer enn ett mål i kveld. Ettmålstap, uavgjort eller seier vil holde til avansement. 

Skulle Villarreal vinne med to mål vil kampen gå til ekstraomganger. Holder tomålsledelsen seg gjennom de vil det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse, slik tilfellet var i semifinalen mot Chelsea i 2007. Ettersom bortemålsregelen er historie vil det ikke hjelpe om Liverpool taper 3-1, 4-2 eller liknende. 

Vinner Villarreal med tre mål eller mer er det de som går til finalen i Paris 28. mai. Vinneren av dette oppgjøret vil møte Manchester City eller Real Madrid i finalen. 

I kveld er det tillatt med fem innbyttere i ordinær tid. Lagene kan få ytterligere ett spillerbytte hver dersom det blir ekstraomganger. 

For Liverpool er Roberto Firmino eneste forfall. For Villarreal er viktige Gerard Moreno tilbake, mens Arnaut Danjuma og Yeremi Pino er ute med skader. Alberto Moreno er langtidsskadet.

– Vi skal ignorere 2-0-ledelsen. Villarreal har ingenting å tape. Vi bestemmer hvordan vi skal tenke, og vi tenker som om det er en semifinale over ett oppgjør, uttaler Jürgen Klopp til BT før kampen.

– De ligger under 2-0, og vi forventer at de vil gi alt. Vi forventer å bli satt under press i perioder i kveld. De vil virkelig gå for dette. De vil gjøre et realt forsøk, men vi skal også gå for seieren, så vi får se.

– Vi roterer litt på laget, men i spesielle kamper ønsker du spesifikke kvaliteter i ulike posisjoner. 

Lagoppstillingene

Liverpool: Allison, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Thiago, Jota, Salah, Mane

Innbyttere: Kelleher, Milner, Gomez, henderson, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Tsimikas, Diaz, Origi, Matip, Elliott

Villarreal: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan, Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin, Gerard Moreno, Dia

Innbyttere: Asenjo, Jørgensen, Mario Gaspar, Alcacer, Iborra, Chukwueze, Trigueros, Pena, Mandi, Moi Gomez, Pedraza, Aurier

For Liverpool kommer Trent Alexander-Arnold og Ibrahima Konate inn i forsvarsrekka igjen på Estadio de la Ceramica, mens Thiago Alcantara og Fabinho er tilbake på midtbanen, sammenlignet med laget Klopp stilte med i Newcastle.

Mohamed Salah er tilbake i angrepsrekka.

De som er blitt henvist til innbytterbenken er Joe Gomez, Joel Matip, James Milner, Jordan Henderson og Luis Diaz.

Unai Emery foretar åtte endringer på det roterte mannskap som stilte til start i 2-1-tapet mot Alavés lørdag, hvor Pau Torres, Dani Parejo og Boulaye Dia er de eneste som beholder plassen i elleveren. Sammenligner en mannskapet med det som stilte til start på Anfield i forrige uke er det imidlertid bare to endringer i tallet - begge på spissplass - når Samuel Chukwueze og Arnaut Danjuma erstattes av Gerard Moreno og nettopp Boulaye Dia.

Villarreal - Liverpool har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.