Lagoppstillingene er klare:Keita tilbake på midtbanen - Everton-stopper skadet under oppvarmingen

Jürgen Klopp har valgt sine gladiatorer til det 240. møtet med naboen.

Det er klart for det 240. lokaloppgjøret mellom Liverpool og Everton.

For bare andre gang i historien spiller Liverpool mot Manchester United og Everton i påfølgende ligakamper. Man må helt tilbake til september 1925 for å finne sist det skjedde. Altså for nesten 100 år siden. Den gangen ble en 5-0-seier over United etterfulgt av en 5-1-triumf over naboen fra andre siden av Stanley Park.

Det har vært spilt 205 ligamøter mellom de to naboene. Alle disse har kommet i den engelske toppdivisjonen, men få av disse har hatt stå stor betydning for utfallet i begge ender av tabellen som det 206. ligamøtet. Det trenger ikke bli noe 207. møte neste sesong.

Liverpool har tapt bare en gang på de siste 25 kampene mot Everton i alle turneringer. Et 2-0-tap i Premier League på Anfield forrige sesong. 

Liverpool jakter en historisk kvadrupel, og har slått begge Manchester-klubbene i løpet av bare noen få dager. Liverpool har den beste hjemmestatistikken i Premier League. Samtidig er det ingen lag som har plukket færre poeng på bortebane enn Everton. Blåtrøyene har tapt samtlige seks bortekamper under Frank Lampards ledelse.

I begynnelsen av desember vant Liverpool 4-1 på Goodison Park, etter to scoringer av Mohamed Salah og en hver fra Jordan Henderson og Diogo Jota.

Lagoppstillingene

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago, Keita, Salah, Jota, Mane

Innbyttere: Kelleher, Konate, Milner, Gomez, Henderson, Jones, Tsimikas, Diaz, Origi

Jürgen Klopp har gjort to endringer i startoppstillingen i forhold til laget som slo Manchester United 4-0. Det er Diogo Jota og Naby Keita som kommer inn for henholdsvis Luis Diaz og Jordan Henderson.

Everton: Pickford, Coleman, Mykolenko, Allan, Holgate, Keane, Gordon, Doucoure, Richarlison, Iwobi, Gray

Innbyttere: Begovic, Kenny, Delph, Branthwaite, Rondon, El Ghazi, Dele, Price

Frank Lampard har valgt å starte med Abdoulaye Doucoure på midtbanen isteden for Fabian Delph.

Mason Holgate erstatter Yerry Mina, som ikke er i troppen etter at han var tilbake etter langtidsskade i 1-1-kampen mot Leicester onsdag.

Ben Godfrey, som opprinnelig var i Evertons startoppstilling, er blitt skadet under oppvarmingen, og blir erstattet av Michael Keane i Evertons midtforsvar.

– Jeg forventer en intens kamp. Det ser ut som Everton går ut i sitt normale system, med 4-5-1, uttaler Jürgen Klopp.

– De har enorm hurtighet på topp, så vi må sørge for at de spillerne som har ballen blir satt under press, og vi må sørge for at forsvarslinja er på riktig plass, og alle slike ting.

– Den beste måten å forsvare seg på er ved å ha ballen, og det håper jeg vi har mye, legger Liverpool-manageren til.

Liverpool - Everton har avspark klokken 17.30, og kampen blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

28 utvist

Liverpool har scoret fem vinnermål på overtid mot Everton i Premier League-æraen.

Man må tilbake til 1965 for å finne sist Liverpool tapte et Merseyside-derby i april måned.

Liverpool mangler tre scoringer på å ha gjort 300 Premier League-mål på Anfield under Jürgen Klopps ledelse. 

Sist et ligaderby på Anfield ble spilt på en søndag vant Jürgen Klopps menn 1-0 i desember 2018, da Divock origi gjorde vinnermålet i det 96. minutt med en heading foran The Kop.

Origi har scoret fem mål på åtte lokaloppgjør. Bare Steven Gerrard med ni og Robbie Fowler med seks har gjort flere mål mot Everton i Premier League-æraen.

Roberto Firmino har fortsatt til gode å score mot Everton på tolv kamper. Det lengste han har spilt mot noe lag uten å score for Liverpool. 

Totalt har 28 spillere blitt utvist i lokaloppgjørene opp gjennom årene. Ni Liverpool-spillere og 19 Everton-spillere. De siste fire røde kortene som Liverpool har fått i ligakamper har kommet i kamper de har vunnet.