Etter en så vanskelig sesongstart – finnes det grunner til optimisme?

Liverpool har levert langt noen hakk under det vi forventet i sesongstarten – men det finnes grunner til å se frem til fortsettelsen og tro på bedring. Her er fem av dem.

At starten på årets sesong har vært vanskelig og skuffende er ingen overdrivelse. Skuffende prestasjoner, skuffende resultater og et lag som bare ikke har spilt slik vi har blitt så vant og bortskjemt med de siste sesongene. Men når vi nå nærmer oss to måneder inn i sesongen – er det grunn til optimisme? Her er fem grunner...

Skadesituasjonen

Liverpool har hatt et mareritt på skadefronten denne høsten.

Det er forventet at Ibrahima Konaté er tilbake i trening før møtet med Brighton etter landslagspausen. Da vil Jürgen Klopp igjen ha alle fem midtstopperne sine tilgjengelig.

Calvin Ramsay har vi fortsatt ikke sett, verken i treningskamper eller kamp – men slik han ble snakket om i Skottland har vi tydeligvis noe i vente. Trent Alexander-Arnold har fått sin del av kritikken for måten han har spilt på så langt. Dersom Alexander-Arnold kan tas av banen tidligere eller får sjansen til å stå over en kamp i ny og ne. Klubben har vært veldig forsiktig med å si noe om situasjonen til Ramsay, men han var registrert i Champions League-troppen, og håpet er at han nærmer seg trening med resten av laget.

Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er begge forventet tilbake i løpet av oktober.

Jordan Henderson er tilbake og vil trolig få minutter for England som gjør ham helt klar for å gå rett inn når han er tilbake på Merseyside, og Thiago Alcantara har vist hvor god han er og har fått rikelig med hvile etter sitt comeback mot Napoli og Ajax.

VIKTIG: Thiago Alcantara er tilbake, og en av klubbens viktigste spillere.

VIKTIG: Thiago Alcantara er tilbake, og en av klubbens viktigste spillere.


Arthur har hentet inn personlige trenere for å komme seg raskest mulig i form, og har spilt to kamper for U21-laget i denne landslagspausen. Vi vet enda ikke hva vi får med brasilianeren – men han virker i alle fall veldig motivert for å ta denne sjansen.

Alt i alt lysner det veldig når det kommer til hvem som er tilgjengelig – og når hardkjøret nå starter vil Jürgen Klopp ha mesteparten av troppen sin tilgjengelig.

Mulighetene i angrep

Darwin Nunez fikk tidvis vist hvor god han var i pre-season, i en halvtime mot Manchester City i Community Shield, og i innhoppet mot Fulham. Så gikk det galt mot Crystal Palace, og etter det virket det som at enkelte allerede har gitt ham opp.

Det kan sikkert henge sammen med at han ble sammenlignet med Braut Haaland i sommer, etter den strålende fjorårssesongen, prislappen og forventningene, og at nordmannen nå har scoret 14 mål i City-drakta. Nå er han uansett tilbake, og Liverpool betalte ikke 85 millioner euro for en spiller for å gi ham opp etter to måneder.

LØSNER DET? Vi venter fortsatt på at Darwin Nunez skal slå ut i full blomst.

LØSNER DET? Vi venter fortsatt på at Darwin Nunez skal slå ut i full blomst.



Diogo Jota er tilbake – en spiller som var veldig god mot Ajax da han endelig fikk sjansen – og Roberto Firmino som har vist god gammel form i innledningen, skal det bli spennende å se hva Jürgen Klopp planlegger for denne høstsesongen.

Med Mohamed Salah og Luis Diaz vet man mye om hva man får – men det skal bli interessant å se om manageren vil prøve noe nytt, med fire angripere, nå som alle er tilgjengelig.

Kun fem bortekamper før VM

Fra lørdag 1. oktober til lørdag 12. november skal Liverpool spille 13 kamper, i tre ulike turneringer. Det skal spilles åtte Premier League-kamper, fire Champions League-kamper og én kamp i ligacupen.

Av disse kampene skal hele åtte spilles på Anfield, mens det kun er fem bortekamper.

Nå har Liverpool vært så gode de siste årene at forskjellen på hjemmebane og bortebane ikke har vært en så betydelig faktor – men en vil alltid foretrekke at kampene spilles hjemme på Anfield – med kort reisevei, rutiner en er vant med og et forventet kampbilde der de røde stort sett skal ut og dominere.

At avstanden faktisk ikke er større

Liverpool har spilt seks kamper denne sesongen, og er per i dag nummer åtte på tabellen, ni poeng bak ledende Arsenal og åtte bak den store favoritten Manchester City.

Den ene tingen vi kan glede oss med etter en så svak sesongstart, er at avstanden opp faktisk ikke er større. Liverpool har én kamp til gode, og den er riktig nok borte mot Chelsea, men med åtte poeng til City, én kamp til gode og 32 kamper igjen kan en ikke si at løpet er kjørt og at dette allerede er avgjort.

Det viste Liverpool forrige sesong, da de på et tidspunkt var 15 poeng bak – og da var vi i januar. Er det noe vi vet, så er det at at akkurat disse spillerne har hatt en evne til å vinne fryktelig mange kamper på rad før, ved flere anledninger, og vi trenger ikke å se lenger tilbake enn noen måneder.

Spillere som slipper VM

VM kommer til å bli en betydelig faktor denne sesongen, og ser vi mot konkurrentene er det færre i Liverpools stall som skal til mesterskapet i Qatar enn hos konkurrentene.

Kanskje er det så få som åtte spillere som skal til VM: Alisson, Alexander-Arnold, van Dijk, Fabinho, Henderson, Firmino, Jota og Nunez – med Thiago, Konaté og Arthur som outsidere.

For Manchester City har det vært mye snakk om at Erling Braut Haaland får hvile en måned under VM, men mest sannsynlig vil de ha 16 spillere som skal representere landslagene sine i det mesterskapet, og det fra nasjoner som er ventet å gå veldig langt.

IKKE TIL VM: Mohamed Salah er blant spillerne som ikke skal spille VM.

IKKE TIL VM: Mohamed Salah er blant spillerne som ikke skal spille VM.