En ligapause kan slå positivt ut for Liverpool

Viktige spillere er ventet tilbake etter landslagssamlingen.

Etter neste helg er det duket for høstens første og siste landslagssamling, og Jürgen Klopp vil få mulighet til å jobbe litt ekstra med noen av sine spillere på treningsfeltet. I Europa er det Nations League på programmet, mens landslagene fra de øvrige verdensdelene spiller treningskamper som oppladning til VM i Qatar. 

Tirsdag skal de røde møte Ajax på Anfield i Champions League, før storkampen mot Chelsea og deres nye manager Graham Potter venter. Foreløpig er det usikkert hvorvidt den kampen blir gjennomført. Skulle neste helgs bortekamp mot Chelsea bli utsatt som følge av dronningens begravelse vil ikke Liverpool ha en ligakamp på menyen før Brighton kommer på besøk til Anfield lørdag 1. oktober. 

Det er ikke nødvendigvis negativt for et formsvakt Liverpool som har slitt med skader så langt i sesongen. 

På vei tilbake

Før kampen mot Brighton er det nemlig håp om at både Ibrahima Konaté og Jordan Henderson kan være tilbake i full trening. Konaté har ikke spilt så langt denne sesongen på grunn av en kneskade, men Klopp har varslet at han vil være tilbake i løpet av landslagspausen. Det samme gjelder for kaptein Henderson, som måtte gi seg med en hamstringskade i kampen mot Newcastle forrige uke. 

Det hersker mye usikkerhet rundt Naby Keitas skade. Han er ikke i Champions League-troppen, noe som hinter om en alvorlig skade. Likevel ble han tatt ut til den kommende landslagssamlingen med Guinea, og landslagstreneren har vært optimistisk på midtbanespillerens vegne. Kanskje han også kan få spille igjen i løpet av oktober? 

Heller ikke Alex Oxlade-Chamberlain er i Champions League-troppen, og det virker ikke sannsynlig at vi får se han på banen før Qatar-VM. 

Da gjenstår Curtis Jones og Calvin Ramsay, i tillegg til unggutten Kaide Gordon, som har vært skadet i syv måneder. Ramsay vil forhåpentligvis trene for fullt før landslagspausen er over, mens vi vet lite om hvordan Jones ligger an etter at han slo opp igjen sin skade i benet i forrige uke. 

En pause vil gi disse spillerne litt mer ro på veien tilbake mot banen, og det kan også gi Klopp og hans trenerteam en liten bonus-oppkjøring før den intense oktobermåneden sparkes i gang.

Vil flytte kampene - møter motbør

The Athletic skrev lørdag at Premier League har hintet frempå at de ønsker å flytte kampene neste helg ut av London og heller la bortelagene få hjemmekamp . Forslaget møter imidlertid motbør hos klubbene, som mener det vil være utfordrende å planlegge en hjemmekamp med mindre enn en uke å forberede seg på. 

«Endringer så sent vil føre til at klubbene får en gigantisk utfordring med å gjennomføre en hjemmekamp, med lite tid til å få nok folk på jobb, og til å selge billetter til hjemme- og bortefans», skriver The Athletic. 

At Everton har hjemmekamp samme dag gjør det bare enda mer usannsynlig at Liverpool skal kunne spille mot Chelsea på Anfield. 

Dermed står de røde i fare for å få nok en serierunde utsatt, og i terminlisten er det ikke mange ledige datoer der den kan settes opp.