– Salah var fleksibel i angrep. Vi må være uforutsigbare

Jürgen Klopp gledet seg over at Liverpool var mer uforutsigbare i andreomgangen mot Rangers.

Det har ikke vært noen god høst for Liverpool, men storseieren mot Rangers viste at laget fortsatt kan pøse inn mål. Nå venter den tøffeste mulige motstanderen i Manchester City på søndag.

Mohamed Salah er en av spillerne som har fått kritikk etter sesonginnledningen. Mot Rangers kom han inn og scoret hattrick på seks minutter.

– Det hjelper definitivt på, det er det ingen tvil om, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse om hvilken betydning hattricket ville ha for Salahs selvtillit.

– Du kunne se at alle målene var ulike. Det første kom etter en ball fra Diogo Jota som ble blokkert, så plukker Mo den opp, tar den ned, og reaksjonen der var strålende. Jeg er ganske sikker på at han lærte fra den første kampen mot Rangers, da målvakten reagerte veldig bra fordi han visste hvordan vi kom til å avslutte, så Mo overrasket med å tuppe ballen. Et veldig bra mål, er analysen fra manageren.

– Og så var det de to andre, som var typisk Mo om du vil, når han er i det humøret med selvtillit. Det andre var veldig spesielt, siden jeg tror den eneste som så den åpningen i nærmeste hjørne var ham. Det tredje var også glimrende, når han fikk den bort i lengste.

Mer fleksibilitet

Mye var blitt skrevet etter Arsenal-kampen om Salahs rolle, og at han ikke lenger er så skapende eller målfarlig som tidligere sesongene. Der fikk kritikerne svar på tiltale.

– Så alle disse tingene, vi vet at de hjelpe, men hva kan jeg si? Det beste du håper på fra spissene dine er at de vil score. Alle scoret eller var involvert i mål, og det er bra. Nå må vi finne en lagoppstilling for denne kampen, sa Klopp.

SCORET TRE: Mohamed Salah scoret hattrick mot Rangers.

SCORET TRE: Mohamed Salah scoret hattrick mot Rangers.

Han er ikke nødvendigvis enig i at målene rant inn fordi Salah spilte mer sentralt.

– Han kan spille i den posisjonen, det er det ikke tvil om, men han kan også spille lenger ute på kanten. I øyeblikkene da han avsluttet angrepene var han mer sentralt, og det gir mening, men det var fortsatt i hans rom, spesielt to av målene.

– Men det er ikke så annerledes, for uansett hvilket system vi spiller må du være i eller rundt boksen når vi avslutter. Slik er det, og han var der. Jeg tror ikke det har så mye å si med posisjonen hans. Det var situasjoner da vi hadde ballen og Mo flyttet seg over til høyrekanten, og det er helt vanlig. Du må være fleksibel, bruke rommet, og tvinge forsvarerne til å reagere på ulike ting. Det er komfortabelt dersom du alltid er i samme rom som angriperen, og forsvareren vet at «ok, når ballen kommer, så er jeg der».

Klopp var spesielt opptatt av at de røde var mer uforutsigbare.

– Da han satte opp målet til Harvey, som Diogo Jota kanskje allerede kunne ha satt inn, var han mer fleksibel, og det er en slik fleksibilitet vi trenger offensivt.

– Dersom vi er mer fleksible gjør det ting umiddelbart vanskeligere, og det var bra i disse situasjonene. Men jeg mener to av målene han scoret kom fra hans vanlige situasjon, så det var ikke noe spesielt med at han var mer sentralt.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.