Hva har skjedd med Mohamed Salah?

Mot Arsenal hadde storscoreren kun én ballberøring i boksen.

Enkelte supportere har spøkt om Mohamed Salah var på banen mot Arsenal, og i perioder kunne det virke som at han knapt var synlig.

På stillingen 2-2, etter 69 minutter, ble 30-åringen byttet ut. Uvant kost når Liverpool søker mål og seier.

Faktisk var det kun tredje gang denne sesongen at fjorårets toppscorer ble byttet ut av Jürgen Klopp.

JAPANSK MUR: Arsenal-back Takehiro Tomiyasu hadde god kontroll på Mohamed Salah i London på søndag.

Salah ble tatt av etter 64 minutter da de røde ble knust av Napoli 7. september. Før det må vi tilbake til det 89. minutt av Community Shield-kampen mot Manchester City i juli. Begge oppgjørene var avgjort da egypteren ble tatt av.

Lite var det å klage på det mot Arsenal. 30-åringen hadde kun 27 ballberøringer mot serielederen. Kun én av dem var i boks. Til sammenligning hadde Bukayo Saka 10.

Salah hadde én avslutning som gikk utenfor målet til Aaron Ramsdale, og det var det.

Fallende kurve

Mye av kritikk og fokus har havnet på høyreback Trent Alexander-Arnold. Men hva med resten av høyresida?

I fjor leverte Salah som han pleier. Ingen i Premier League bidro med flere mål (23) eller flere målgivende (13). Han fikk prisen som årets spiller, og etter at Sadio Mané forlot skipet skrev han til slutt en ny treårskontrakt.

Så langt er det to mål og tre målgivende, og generelt kan det virke som at tallene hans er på vei ned.

The Telegraph har sett nærmere på dette. Her kan det se ut som at Salahs rolle i laget er noe forandret også, med betydelig flere ballberøringer bredt i stedet for i/rundt boks.

Dalende siden Afrikamesterskapet

Så skal det nevnes at det har kommet en tendens i tallene før Sadio Mané forlot klubben, med de endringene det medførte.

6. februar 2022 beseiret Senegal og Sadio Mané nettopp Mo Salah og Egypt i finalen i Afrikamesterskapet. Etter å ha vært on fire i første halvdel av sesongen, gikk det tråere for Salah tilbake på britisk jord.

Selv om han ble lagets toppscorer, nettet Mo kun fire ganger på de siste 20 kampene av forrige sesong. Tar vi med starten av denne, står målmaskinen med åtte mål på de 31 siste kampene.

Jason Burt i The Telegraph spør om Salah har blitt et offer for lagets problemer, og spesielt Trent Alexander-Arnolds problemer og tapet av Mané.

Likevel kan Mohamed Salah, som også scoret i hjemmemøtet, sette ny rekord med scoring borte mot Rangers onsdag.

Hvordan det går ser du på TV 2 Sport 1/Play.