– Mo er desperat etter å score mål

Mohamed Salah står bokført med kun to Premier League-mål denne sesongen, men Jürgen Klopp tror vi vil få se ketchup-effekten snart.

Når Liverpool møter Arsenal søndag ettermiddag ligger de elleve poeng bak det som før helgen var ligalederen. Jürgen Klopp håper at hans lag snart vil finne formen igjen, etter en vanskelig start på sesongen, og det inkluderer også de siste årenes toppscorer Mohamed Salah. Fjorårets toppscorer i Premier League har bare gjort to mål i ligaen så langt denne sesongen.

– Jeg håper det er likt både for Mo og laget, at vi er nær å eksplodere. Selv når hans målrate ikke er fantastisk, så har han gode involveringer foran mål. Han slår gode pasninger. Ingen kan holde følge med Haaland. Det er sprøtt det han gjør. En eksepsjonell spiller i et eksepsjonelt lag. Vi kan ikke sammenligne noen med ham, sa Klopp under den andre delen av sin pressekonferanse foran dagens kamp.

Erling Braut Haaland har gjort utrolige 15 mål på sine første ni ligakamper for Manchester City, og er suveren toppscorer i Premier League for øyeblikket. Tottenhams Harry Kane følger på plassen bak, med åtte mål. Salah har altså bare scoret to ganger på sju Premier League-kamper, og fjorårets toppscorer er ikke inne blant topp ti på toppscorerlisten engang. 

– Mo er desperat etter å score mål. Ring ham om 20 år, og han vil være akkurat likedan, slår Klopp fast. 

Tror Arsenal-fansen er fornøyd med situasjonen

Liverpool møter i ettermiddag et Arsenal-mannskap som bare har tapt en gang hele sesongen, mot Manchester United i begynnelsen av september.

– Arsenal er alltid i toppen. City har alltid vært i toppen. Deres fotball nå er bedre, raskere og mer intens. Dersom du har en topp manager, så når du toppen innen et år. Med toppklassemanagere i alle klubbene blir det vanskeligere. Jeg er ganske sikker på at Arsenal-fansen er ganske fornøyd med situasjonen de befinner seg i nå, lyder Klopps konklusjon.

– Det er kanskje likheter der med situasjonen da jeg tok over i Liverpool. En stor klubb, som vi har hatt store kamper mot. Nå er de klare til å ta det neste steget.

Avfeier at han er utbrent

Klopp avfeier påstander om at Liverpool sliter fordi han har vært i klubben i sju år og er utbrent. Klopp forlot begge sine tidligere klubber, Mainz og Borussia Dortmund, etter sju år i sjefsstolen. 

– Jeg hadde ingen planer om å dra etter sju år. Jeg tror jeg nevnte fire år i min første pressekonferanse. Den dagen var jeg glad bare jeg overlevde den pressekonferansen! Sjuårs-syndromet? Jeg burde ha tenkt på det før jeg signerte den nye kontrakten, lyder Klopps ironiske respons.

– Jeg er ikke utbrent. Jeg forlot ikke de andre jobbene etter sju år fordi jeg ble utbrent.

– I Mainz trengte jeg en forandring. En ny start. Jeg reiste til Dortmund, og hadde det bra der. Etter sju år var situasjonen der at mine spillere ble kjøpt av andre lag. Det var konstant to steg tilbake, noe som var veldig intenst og utmattende. Jeg trengte en ferie, men fikk bare fire måneder!

– Situasjonen er en helt annen her. Det har vært veldig intenst å være her i sju år, ingen tvil om det, og vi har alle blitt eldre, men det er givende også. 

– Akkurat nå befinner vi oss i en vanskelig situasjon, men det har ingenting med sju år å gjøre. Trodde jeg vi skulle ligge på niendeplass etter sju kamper? Nei, men det er hvor vi ligger nå, og vi ser fremover herfra. Dersom det er en klubb som har en sjanse til å snu dette, så er det oss. Vi trenger ikke gjøre det på samme måte som alle andre. Jeg vet at Chelsea sparket Thomas Tuchel da de hadde ett poeng mer enn oss.

– Ser det ut som vi skal bli ligamestere? Dessverre gjør det ikke det, men vi er ikke ute av de andre turneringene enda. Ingen vet hvor vi ender opp i ligaen, så vi skal gjøre et forsøk. Det er vanskelig, ja, men ikke umulig.

Arsenal - Liverpool spilles på Emirates søndag kl. 17.30 og vises på V Sport PL og Viaplay.