Arthur ute i 3-4 måneder

Liverpools ferskeste signering må gjennom en operasjon.

James Pearce i The Athletic bringer dårlige skadenyheter til torgs lørdag kveld. Arthur Melo må opereres i løpet av helgen, og midtbanespilleren forventes å bli satt ut av spill i 3-4 måneder.

Dette er et hardt tilbakeslag for brasilianeren, som har slitt med å spille seg inn på Liverpools lag etter at han kom på lån fra Juventus på transferdeadline-dagen.

Manager Jürgen Klopp avslørte fredag at Arthur sto over kampen mot Rangers på tirsdag fordi han hadde fått en muskelskade under mandagens treningsøkt i Kirkby. Ytterligere undersøkelser resulterte i at den medisinske staben til Liverpool konkluderte med at en operasjon var den beste løsningen. Dette betyr at 26-åringen ikke vil komme i spill igjen før på nyåret.

Goal-journalist Neil Jones melder på Twitter at det er en såkalt quad-muskel som er blitt avrevet for brasilianeren. Altså en av de store musklene på fremsiden av låret.

13 minutter med førstelagsfotball

Arthur fikk 13 minutter med førstelagsfotball for Liverpool før han ble skadet, da han debuterte i 4-1-tapet for Napoli. Han var ubenyttet reserve i kampene mot Ajax og Brighton.

Midtbanespilleren var langt unna kampformen da han kom til Liverpool, etter å ha blitt frosset ut i Juventus av manager Massimiliano Allegri. Der hadde han ikke spilt siden mai. Han ble satt på et intensivt treningsregime da han kom til Merseyside, og han trente hardt sammen med Liverpool U21 mens hans lagkamerater spilte landskamper. Han spilte også for U21-laget i kampene mot Leicester i Premier League 2 og Rochdale i Papa Johns Trophy.

Arthur var desperat etter å spille seg inn i Klopps planer, da han håpet å gjenvinne sin plass i Brasil-troppen foran VM i Qatar. Den drømmen er nå knust.

Liverpool betalte Juventus fire millioner pund for å låne Arthur denne sesongen, og de har en opsjon på å kjøpe brasilianeren for rundt 33 millioner pund neste sommer.