–Jeg lyttet da Salah sa jeg skulle spise mindre brød

Harvey Elliott forandret dietten etter råd fra Liverpools største stjerne.

Harvey Elliott ønsker å lære mest mulig fra Liverpools etablerte spillere, og 19-åringen forteller i et intervju med The Times at han har redusert inntaket av brød kraftig etter råd fra Mohamed Salah. 

Det var under preseason i fjor at egypteren fortalte tenåringen at han måtte halvere sitt vanlige inntak av to skiver brød til frokost.

– Frokosten min bestod hovedsaklig av brødskiver med bønner eller avokado. Jeg spiste brødskiver om morgenen, og jeg spiste fint brød. Nå har jeg forandret dette til grovt brød, som er mye sunnere, forteller Elliott til The Times.

– Salah er ikke en som sier at jeg skal gjøre ditt eller datt. Han er mer typen som hjelper deg og gir deg råd, og da reflekterer du automatisk over det han sier. 

– Nå reflekterer jeg over dette hele tiden. Den gangen lurte jeg på hva han mente. Jeg spiste jo bare frokost. Når jeg ser tilbake er det så mye du kan endre på i dietten. Det handler om de små marginene. Dette var et godt eksempel på hvordan Salah er.

Elliott synes det er utrolig å lære fra seniorspillerne på laget. 

– Det er fantastisk at jeg har fått denne sjansen til å lære av disse spillerne. De ønsker alle at jeg skal gjøre det bra, og derfor nevnte Mo dette om brødet. Jeg har tatt det til meg.

Ble alltid grillet av faren i bilen på vei hjem

Midtbanespilleren har også fått tett oppfølging av sin far Scott gjennom hele karrieren. Han beskriver en kamp hvor Elliott gjorde ni mål i en 11-1-seier, men det eneste faren fokuserte på var at Harvey mistet ballen i forkant av at motstanderen scoret.

– Hele turen hjem handlet det bare om at jeg mistet ballen, hva jeg burde ha gjort, og min reaksjon etter at jeg mistet ballen, isteden for de ni målene. Han grillet meg hele tiden på hva jeg kunne ha gjort bedre.

– Det er dette som har gjort meg til den spilleren jeg er i dag, om jeg skal være ærlig. 

Blir irritert på seg selv

Foran kampen mot Arsenal på Emirates innrømmer Elliott at hans lag ikke er i noen ideell situasjon for øyeblikket. Han forteller også om den stygge ankelskaden han fikk i 3-0-seieren over Leeds på Elland Road for et drøyt år siden. 

– Det er ikke noe rom for unge spillere å gjemme seg unna. Men du kan ikke begynne å føle press. Gjør du det, forsøker du for hardt, isteden for å finne rytmen i kampen. Selv fokuserer jeg på å spille med et smil om munnen, og nyte fotballen, heller enn å fokusere på at jeg må gjøre ditt eller datt, at jeg må komme meg i den og den posisjonen, drible eller skyte. Men samtidig må du prestere sammen med laget.

– Det er vanskelig akkurat nå. Vi har et lag i verdensklasse, men du vil alltid ha perioder der det går tyngre. Vi har hatt gode resultater og gode prestasjoner, men det er noe som mangler for øyeblikket, slik at ikke alt fungerer som det skal. Det er imidlertid fortsatt tidlig i sesongen, og det er fortsatt mye fotball som skal spilles. Vi må bare holde sammen som klubb og lag, og komme oss gjennom disse vanskelige tidene.

– Jeg føler jeg kan være med på å forandre denne situasjonen. Noen ganger blir jeg irritert på meg selv når jeg slår en feilpasning som kunne ha skapt en sjanse, eller når jeg ikke scorer på en sjanse jeg burde ha scoret på.

– Jeg føler jeg er en av disse spillerne som kan skape eller score mål, i tillegg til å forsvare meg. Det er noe jeg har jobbet med gjennom hele forrige sesong og preseason, nemlig å sørge for at jeg er i riktig posisjon dersom motstanderen angriper.

– Det var et tungt øyeblikk for meg da jeg brakk ankelen, men jeg kunne ikke gjøre noe med det. Da det skjedde handlet det bare om å jobbe med fysikken, slik at jeg var i perfekt forfatning når jeg kom tilbake på banen.

Elliott har vært involvert i alle Liverpools sju ligakamper denne sesongen. Han har startet fem av dem, og vært innbytter i to. Det har resultert i en scoring. Totalt står han bokført med sju kamper fra start og fire innhopp fra benken denne sesongen.

Arsenal - Liverpool spilles på Emirates søndag kl. 17.30 og vises på V Sport PL og Viaplay.