Tatt ut til England U21:Tyler Morton blir med Harvey Elliott på landslagsoppdrag

19-åringen har imponert for Blackburn i sesonginnledningen. I de neste ti dagene skal han være en del av Englands U21-tropp.

Tyler Morton stod på U21-sjef Lee Carsleys standby-tropp før kampene mot Italia og Tyskland, men fikk mandag beskjed om å pakke sakene for å slutte seg til troppen.

19-åringen har spilt mye for Blackburn i Championship denne sesongen, og i helgen spilte han 70 minutter i tapet mot Luton. Det har totalt blitt 11 kamper for Morton etter utlånet ble bekreftet.

Ifølge FourFourTwo-journalist Jack Lusby har midtbanespilleren blitt en viktig del av laget, blant annet på grunn av hans gode dødballfot. Han har også spilt en kamp på midtstopperplass, og spilt godt. 

Flere Premier League-spillere

Morton har aldri spilt eller blitt tatt ut for Englands U21-lag, så det var nok stas for unggutten da beskjeden kom. Han har tidligere representert landslaget på U20-nivå, hvor han står med tre kamper. Hvis unggutten imponerer kan han bli en del av troppen som skal spille U21 EM og U20 VM til neste år.

– Kampene mot Tyskland og Italia signaliserer starten på en sesong som avsluttes med U21 EM neste sommer, så utfordringen som ligger foran oss er klar for alle spillerne. Vi er også oppmerksomme på at vi spille en rolle i å støtte Ian Fosters aldersgruppe med deres forberedelser til neste års U20 VM, sier U21-landslagssjef Carsley før neste ukens landslagssamling.

Morton vil også møte på Harvey Elliott, som også er en del av Englands U21-tropp. Curtis Jones ville en del av troppen, men scouseren er for øyeblikket ute med en skade.

19-åringen skal kjempe om en midtbaneplass mot flere kjente Premier League-fjes. Conor Gallagher (Chelsea), James Garner (Everton), Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest), Jacob Ramsey (Aston Villa) og Oliver Skipp (Tottenham) er også en del av laget.

Dette var den foreløpige troppen da annonseringen kom den 16. september: