– Jeg hadde ikke noe annet valg

Allsidige Tyler Morton viste at han også er et godt alternativ på stopperplass.

Da Liverpool lånte ut Tyler Morton til Blackburn foran denne sesongen, så var det for at scouseren skulle få verdifull matching i sin vante rolle sentralt på midtbanen. Skadekrisen i Rovers førte imidlertid til at 19-åringen måtte steppe inn som midtstopper da Blackburn slo Bradford i ligacupen tirsdag kveld.

Det var manager Jon Dahl Tomasson som tok avgjørelsen om å benytte Morton som en nødløsning i midtforsvaret. Dette er en posisjon tenåringen ikke er vant med, da han har spilt mesteparten av sin akademikarriere i Liverpool på midtbanen, og det er også der han har fått sine seks førstelagskamper for de røde. 

I Blackburn er han også blitt benyttet på midtbanen frem til nå, men mangel på midtstoppere tvang Tomasson til å benytte Morton i midtforsvaret.

– Jeg hadde ikke noe annet valg, forklarte dansken til pressen etter at avansementet var sikret. 

– Jeg har alltid sagt at gode fotballspillere kan spille hvor som helst. Jeg fortalte Tyler at han skulle spille stopper dagen før kampen, og han tok utfordringen på strak arm. Som sagt kan gode spillere spille hvor som helst. 

– Johann Cruyff sa alltid at du skal stille med dine elleve beste spillere på banen uansett hvilken posisjon du benytter dem i, utdypet Tomasson.

Venter på Sepp van den Berg

En av grunnene til at Blackburn er ribbet for midtstoppere er at de ikke har fått låne Sepp van den Berg fra Liverpool. Nederlenderen virket å være på vei til Ewood Park på lån tidligere denne måneden, men så fikk Liverpool skader på Joel Matip og Ibrahima Konate, og dermed har ikke Jürgen Klopp turt å gi slipp på forsvarsspilleren.

Van den Berg har vært å finne på innbytterbenken i alle Liverpools tre ligakamper denne sesongen, uten å komme innpå. Med både Matip og Konate ute med skader er han nå backup for Joe Gomez sammen med Nat Phillips.