– Jeg er veldig glad for å være Liverpool-spiller, men jeg trenger denne erfaringen

Tyler Morton forklarer hvorfor han takket ja til et utlånsopphold hos Blackburn Rovers, og avslører at han lyttet til innspill fra to lagkamerater.

Mandag ble det bekreftet at Tyler Morton skal spille kommende sesong på lån hos Blackburn Rovers. Den unge midtbanespilleren tror at Championship-fotball vil gjøre godt for utviklingen hans. 19-åringen følger dermed i fotsporene til Harvey Elliott og Leighton Clarkson, som begge har vært innom Ewood Park på lån de siste sesongene.

– Jeg gleder meg voldsomt, og ser frem til å komme igang i en historisk klubb som dette, uttaler Morton til Blackburns offisielle nettside.

– Dette er veldig spennende for meg, og det var en veldig lett avgjørelse å ta. Så snart en klubb av denne størrelsen ønsker deg, så blir du opprømt. Jeg var desperat etter å få avtalen i havn.

– Jeg er veldig glad for å være Liverpool-spiller, men jeg trenger den erfaringen det er å komme hit og spille for en klubb som Rovers. Det er viktig for meg å komme hit, og jeg ser frem til å vise fansen, treneren og mine nye lagkamerater hva jeg kan utrette. 

Trengte ikke overtales

– Jeg ser frem til å komme igang med min karriere her, og så får jeg se hvor det tar meg. Jeg har snakket med Harvey og Leighton, og de sitter igjen med et veldig positivt inntrykk av klubben. De anbefalte meg å dra hit, selv om jeg i grunnen ikke trengte å overtales. De har sagt kun positive ting om klubben, og jeg ønsker å følge i deres fotspor, spille kamper, få erfaring og få fart på karrieren.

Selv om både Elliott og Clarkson har snakket varmt om Blackburn, var deres erfaringer med spill for Championship-klubben svært ulike. Elliott fikk masse spilletid for Rovers i 2020/21-sesongen, og bidro med sju mål og elleve målgivende pasninger. Rovers-supporter Clarkson klarte imidlertid ikke å spille seg til fast plass på laget til favorittklubben, og fikk bare sju kamper for dem forrige sesong. Bare fire av disse var fra start. Hans låneopphold ble avbrutt i januar, og han returnerte til Liverpool. 

Tyler Morton har spilt ni førstelagskamper for Liverpool, og har ikke tapt noen av dem. Sju ble vunnet, mens to endte uavgjort. Han har spilt i store Champions League-kamper mot AC Milan og Porto, og startet også Premier League-kampen mot Tottenham i fjor. En match som endte 2-2.

Morton ble Jon Dahl Tomassons andre spillersignering i sommer.