– Dette var definitivt en påminnelse om hva som kreves

Tyler Morton spilte ni førstelagskamper for Liverpool i fjor. I går kveld fikk 19-åringen fra Wirral en skikkelig påminnelse om hva som kreves av ham som seniorspiller, da han var med på å tape 3-0 for Strasbourg.

James Milner var kaptein for et ungt Liverpool-mannskap, hvor akademispillere som Harvey Davies, Luke Chambers, Stefan Bajcetic, Isaac Mabaya og Melkamu Frauendorf var inkludert i Liverpools startoppstilling.

Sammenlignet med de fem sistnevnte har 19 år gamle Tyler Morton masse førstelagserfaring. I  2021/22 var han involvert i ni førstelagskamper, seks av disse fra start. To av disse kampene var i Premier League.

– Vi som er unge spillere kan lære svært mye av den kamp som dette. Jeg er stolt over alle sammen, ikke bare fordi de er mine lagkamerater, men de er også mine venner. Det var hyggelig å spille på Anfield sammen med dem, sier Morton til Liverpoolfc.com.

Den nådeløse seniorfotballen

Selv beskriver han tapet for Strasbourg som en påminnelse om hva som kreves på seniornivå. 

– Det er det vi må lære. Spesielt de som fikk sine førstelagsdebuter. Dette er noe helt annet enn juniorfotball. Det er nådeløst. Det hjelper ikke hvor mye du har ballen i laget. Det betyr ikke at du vinner kampen. Strasbourg hadde en klar kampplan, og du kunne se at dette var profesjonelle spillere, slår midtbanespilleren fast.

Selv håper han selvsagt å bli inkludert i førstelagstroppen så mye som mulig også kommende sesong.

– Jeg må stå på videre for å imponere. Forhåpentligvis gjør jeg det. Jeg er fornøyd med utviklingen min så langt. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, og forsøke å bli bedre.

Etter å ha fått sitt gjennombrudd forrige sesong, ser ikke Morton bort fra at han kan hjelpe sine unge og fremadstormende kolleger ved akademiet.

– Jeg har vært involvert med førstelaget en stund. Jeg kjenner guttene. Det var vanskelig da jeg først kom inn i troppen. Da kjente jeg egentlig ikke noen. Jeg holdt meg blant de unge spillerne. Forhåpentligvis er jeg blitt mer moden og mer profesjonell. Jeg forsøker å hjelpe de spillerne som er yngre enn meg. 

Lærer av de beste

– Du lærer mye av å være i førstelagstroppen. Du har de beste spillerne i verden rundt deg, og du studerer alt de gjør, selv utenfor banen. For meg handler det om å lære mest mulig hver eneste dag. Du forsøker å imponere, samtidig som du forsøker å lære av de beste, og så får vi se hvor det tar meg.

Nå ser Liverpools nummer 80 frem til at sesongen skal starte for alvor.

– Det er det alle har trent for. Kampen mot Strasbourg handet om å få 90 minutter på banen og å imponere manageren, slik at du blir inkludert i hans tanker. Jeg syntes vi spilte en god kamp, og var godt fornøyd med egen prestasjon, om du ser bort fra resultatet. Jeg syntes de unge guttene gjorde det veldig bra.