– Våre unge spillere kan lære mye av dette

Dagen etter Community Shield-triumfen stilte Liverpool med et ungt og uerfarent mannskap i sommerens siste treningskamp, og fikk pryl av franske Strasbourg.

Tre baklengsmål i første omgang førte til at Liverpool tapte 3-0 for Ligue 1-mannskapet til RC Strasbourg Alsace. Liverpool stilte et svært B-preget mannskap dagen etter at Manchester City ble slått i Community Shield, og selv om det ble et klart tap valgte manager Jürgen Klopp å fokusere på det positive etter preseasonmatchen på Anfield.

– Det viktigste i en kamp som dette er at våre unge spillere kan lære mye av den. Da vi planla denne kampen var det for å gi alle i troppen kamptrening. Men med Diogo, Oxlade, Naby og Curtis ute ble laget veldig ungt, og vi møtte et sterkt Strasbourg-mannskap, slo tyskeren fast etter kampen.

– Jeg er veldig stolt over det våre unge spillere presterte i andre omgang. Reaksjonen de ga da. Disse spillerne er vant til å være de beste på sitt alderstrinn, og nå lot vi de få ta steget opp til voksenfotballen, og jeg elsket responsen jeg fikk.

Liverpools startoppstilling inkluderte unge og uerfarne spillere som Harvey Davies, Isaac Mabaya, Luke Chambers, Tyler Morton, Stefan Bajcetic og Melkamu Frauendorf.

Harvey Elliott og Fabio Carvalho er også fortsatt svært unge, selv om de har betydelig mer førstelagserfaring enn de seks nevnt ovenfor.

James Milner, Joe Gomez og Ibrahima Konate var de eneste i startelleveren som kan regnes om erfarne førstelagsspillere.

Personlige feil

– I første omgang gjorde vi feil som Strasbourg utnyttet. Jeg tror de scoret på sine tre første skudd på mål, og det gjorde det selvsagt vanskelig for våre gutter å beholde positiviteten, noe som er veldig viktig i en fotballkamp. Men de fant en vei tilbake i andre omgang, som var mye bedre fra vår side. 

– Jeg likte mye av vårt spill, og hvordan guttene forstår måten vi ønsker å spille på. Men vi hadde ikke noen ordentlig spiss på banen, og det gjorde det litt vanskelig. I første omgang mistet vi ballen for lett, og fikk kontringer mot oss med deres fysiske styrke på topp.

– Det ble en vanskelig kamp, men jeg likte andre omgang, og jeg likte publikums respons. De støttet våre unge gutter godt i andre omgang, og det var veldig kult. Det var en fin økt for oss, og en økt vi vil dra nytte av, sa Klopp etter tapet.