Fabio Aurelio:– Nå ser vi fordelen av å ha en fight om venstrebackplassen

Kostas Tsimikas er i god gang med sin tredje sesong på Anfield, men grekeren har aldri hatt jevne perioder med mye spilletid.

Den 26 år gamle grekeren ankom Anfield og Merseyside fra Olympiakos i 2020. I løpet av de to første sesongene sine er det ingen tvil om at Tsimikas har levd litt i skyggen av Andy Robertson, som har utviklet seg til å bli en av verdens aller beste venstrebacker.

Det er kanskje ikke alltid like enkelt å levere når spilletiden blir så oppstykket og sjelden som situasjonen har vært, eller er, for 26-åringen. I den siste tiden, med en sliten Robertson og en sulten Tsimikas, virker nivåforskjellen dem i mellom å være mindre enn den var vært tidligere.

Liverpools tidligere venstreback, Fabio Aurelio, vet en ting og to om å spille fast, men også være andrefiolin for Liverpool. Brasilianeren har blitt veldig imponert over Tsimikas sitt spill denne sesongen, og spesielt i kampen mot Ajax forrige uke.

– Det er selvfølgelig kjedelig at Andy Robertson ikke var tilgjengelig på grunn av skaden, men jeg mener vi nå ser fordelen med å ha en skikkelig fight om venstreback-plassen, sier Aurelio til liverpoolfc.com.

Brasilianeren er for øyeblikket aktuell som en av Liverpools legendespillere i kampen mot Manchester United i veldedighetskampen Legends of the North. Kampen spilles på Anfield til helgen.

KNALLGOD: Kostas Tsimikas leverte en kjempekamp mot Ajax i Champions League. Kan det bli mer spilletid for 26-åringen denne sesongen?

KNALLGOD: Kostas Tsimikas leverte en kjempekamp mot Ajax i Champions League. Kan det bli mer spilletid for 26-åringen denne sesongen?

En vinn-vinn situasjon

Tallenes tall er krystallklare om hvilke spiller Jürgen Klopp har ønsket å spille med på venstrebacken de siste sesongene. I 20/21-sesongen, som også var Tsimikas sin debutsesong, ble det bare 221 gjennom hele sesongen. Det tilsvarer i underkant av 5% av Liverpools kamper. Han nøt mer spilletid i fjor, hvor han spilte 1682 minutter av rekordmange 5670 minutter. Det tilsvarer rundt 30%.

Denne sesongen har han vært involvert i seks av de rødes ni første kamper, og imponert. Å spille jevnlig, og få muligheten, er noe Aurelio ser på som vitalt for en fotballspiller.

– Du kan se hvor mye Tsimikas sin selvtillit har økt, og det vil hjelpe ham opp på et nytt nivå. Trening er viktig, men du kommer opp på et annet nivå når du har rytmen også. Du kan være godt forberedt, men uten kampene kan du lide, etter min mening, sier brasilianeren og fortsetter:

– Det ser ut til at Jürgen Klopp er forberedt på å bruke begge venstrebackene sine mer enn han har gjort i tidligere kamper.

Det er liten tvil om at Robertson, som har virket sliten i innledningen av denne sesongen, kanskje trenger både konkurranse, men ikke minst hvile i forhold til tidligere sesonger. I løpet av de siste tre sesongene har skotten vært på banen i 105 av Liverpools 125 kamper.

– Det kan bidra til å presse nivåene til begge to enda høyere ettersom begge ønsker å starte og hjelpe laget. Jeg ser på det som en vinn-vinn situasjon, sier Aurelio.

SLITEN?: Andy Robertson er for øyeblikket ute med en skade. Trenger skotten mer hvile for å opprettholde sitt ekstreme toppnivå?

SLITEN?: Andy Robertson er for øyeblikket ute med en skade. Trenger skotten mer hvile for å opprettholde sitt ekstreme toppnivå?

Store forskjeller

Aurelio slet selv med mye skader da han spilte for Anfield-klubben. Han klarte likevel å samle opp 133 kamper i den røde drakten. Hans kanskje mest kjente varemerke var hans eminente venstrefot, på både frispark og hjørnespark. Det er få som glemmer hans fantastiske mål i 4-1 seieren over Manchester United på Old Trafford.

Han ser store forskjeller i hvordan Liverpool brukte backene sine nå, i motsetning til da han løp rundt på Anfield-gressmatten.

– Jeg liker virkelig hvordan trenerstaben bruker forsvarsspillerne sine. Det er noe jeg ikke er vant til. Da måtte jeg holde igjen på venstrebacken om høyrebacken valgte å ta steget fremover.

Liverpools backposisjoner, og da spesielt Trent Alexander-Arnold sammen med Andy Robertson, har vært en av Jürgen Klopps aller fremste angrepsvåpen i de rødes knallsesonger.

– Hvor ofte ser vi ikke begge to høyt oppe i banen? Jeg synes det er veldig attraktiv å se på, og det må være strålende for de som spiller i posisjonene, avslutter Aurelio.