– Vi gjorde endringer i pausen, som vi fikk godt betalt for

Manager Matt Beard og matchvinner Katie Stengel er godt fornøyd med tre velfortjente poeng mot regjerende ligamester Chelsea i ligapremieren.

To straffescoringer av Katie Stengel i andre omgang snudde kampen på Prenton Park, etter at Chelsea hadde tatt ledelsen i kampens første angrep. Også det på straffespark. 

Stengels vinnermål kom i det 87. minutt, i en kamp hvor det ble lagt til sju minutter. 

– Jeg følte vi fortjente seieren kampen sett under ett. Spesielt etter de taktiske grepene vi gjorde i pausen. Det er flott å starte med tre poeng på hjemmebane. Prenton Park var et fort for oss forrige sesong, og vi gjorde livet ukomfortabelt og vanskelig for Chelsea i dag, uttalte manager Beard til Sky Sports etter seieren.

Beard satte inn Megan Campbell tolv minutter ut i annen omgang, og hennes lange innkast skapte trøbbel for gjestene. 

– Når vi tar ut laget til kampen, har vi også mulige bytter i tankene. Dersom du ser på byttene vi gjorde, Yana Daniels, Rachel Furness og Meg Campbell, så ble vi plutselig mye fysisk sterkere. Og spesielt mye sterkere på innkast, som skaper trøbbel for mange. 

– I første omgang satte Chelsea forsvarslinjen ganske høyt, og de var offensive, så vi ønsket å utnytte farten til Leanne Kiernan og Mel Lawley. Vi visste vi kunne straffe Chelsea på kontringer, men det fungerte ikke helt for oss. Vi gjorde endringer i pausen, og fikk betalt for det.

Nysigneringen sliter med en akillesskade

Mange var nok overrasket over at nysigneringen Shanice van de Sanden ikke var i kamptroppen. Liverpool fikk også en skade på Leanne Kiernan tidlig i annen omgang.

– Shanice har slitt med et akillesproblem en stund. Hun brøt sammen under trening fredag ettermiddag. Hvordan tilstanden til Leanne er vet jeg ikke ennå. Hun har en beskyttelsesstøvel på, og jeg antar det blir en scan eller røntgen en av de kommende dagene.

Allerede neste helg er det duket for Merseyside-derby på Anfield, og Beard ser nå virkelig frem til det.

– Det blir en stor begivenhet. Som Liverpool-manager ser du selvsagt alltid etter den første kampen mot Everton. Nå som vi er tilbake i WSL har vi derbyet igjen, noe som er fantastisk. Vi gleder oss. Vi må sørge for at vi har fullt fokus på kampen, og ikke lar oss rive med av begivenheten. 

MATCHVINNEREN OG MANAGEREN: Katie Stengel og Matt Beard kunne glise bredt etter en taktisk triumf mot Chelsea.

MATCHVINNEREN OG MANAGEREN: Katie Stengel og Matt Beard kunne glise bredt etter en taktisk triumf mot Chelsea.

Holdt seg til planen

Matchvinner Katie Stengel ble også intervjuet av Sky Sports, og hun letter litt på sløret hva manager Beard sa i pausen, på stillingen 1-0 til Chelsea.

– Han gjentok at vi måtte ha tro på oss selv, og at vi kunne vinne denne kampen. At det var bare et helt vanlig lag vi møtte, med elleve spillere. Vi har forberedt oss på dette hele preseason, så hvorfor skulle vi ikke ha tro på oss selv?

Stengel ble også spurt hva som gikk gjennom hodet hennes da hun skulle ta det andre straffesparket, i sluttminuttene.

– Når jeg skal ta et straffespark bestemmer jeg meg på forhånd hvor jeg skal sette det. Jeg trekker pusten dypt, og vet at dersom keeper går tidlig kan jeg justere hvor jeg setter det. Om ikke så holder jeg meg til planen.

Nå ser også den tidligere Vålerenga-spilleren frem til lokaloppgjøret neste helg.

– Jeg gleder meg til derbyet. Det blir stort. Vi får spille på Anfield. Det er det ikke så mange som kan si at de har gjort. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi gleder oss veldig, og skal sørge for at byen blir rød.