Slo de regjerende ligamestrene i ligaåpningen, i en kamp med tre straffespark!

Tidligere Vålerenga-spiller Katie Stengel avgjorde kampen til Liverpools fordel, ved å sette begge de rødes straffespark sikkert i mål. 2-1-seier over regjerende ligamester Chelsea i ligaåpningen smakte godt for de røde.

Liverpool fikk en mareritt-start på livet tilbake i Women's Super League. I kampens aller første angrep presterte tidligere Chelsea-spiller Gilly Flaherty på utrolig klønete vis å regelrett sparke ned Sunndals-jenta Guro Reiten helt nede ved dødlinja inne i straffefeltet, og gjestene Chelsea fikk straffespark etter bare ett drøyt minutts spill på Prenton Park.

Straffesparket satte Fran Kirby sikkert i mål for den regjerende ligamesteren, da hun sendte Liverpool-keeper Rachael Laws feil vei, og trillet ballen i nettmaskene.

Liverpools største sjanse i første omgang kom da Leanne Kiernan rundet keeper og satte ballen i stolpen, men da hadde assistentdommeren allerede vinket for offside.

Stengel ble tomålsscorer

Etter en litt svak åpning spilte Liverpool seg mer og mer inn i kampen, og fikk sitt utligningsmål i det 67. minutt. Også det på et straffespark, satt inn av tidligere Vålerenga-spiller Katie Stengel, etter at Chelseas Millie Bright hadde handset i feltet.

Det var et strek i regningen for Liverpool at angriper Leanne Kiernan måtte ut med skade etter at hun fikk en smell i en duell med Kadeisa Buchanan. Hun ble båret av banen 13 minutter ut i  annen omgang, og erstattet av Megan Campbell.

Etter 72 minutter gjorde Liverpool et trippelbytte, der Kearns, Lawley og Koivisto ble erstattet av Furness, Roberts og Daniels.

JEVNT OG TETT: Missy Bo Kearns i duell med Chelseas målscorer Fran Kirby.

I det 86. minutt kom Katie Stengel gjennom, og på løp inn i Chelsea-feltet blir hun lagt i bakken. Dommeren peker korrekt på straffemerket, og igjen er den tidligere Vålerenga-spilleren sikkerheten selv fra ellevemetersmerket.

Hele sju minutter ble lagt til på grunn av skader, men de røde holdt stand.

2-1 og tre poeng mot den regjerende ligamesteren ga Liverpool en pangstart på comebacket i Women's Super League.

Liverpools lag: Laws, Koivisto (Roberts 72), Flaherty, Fahey, Matthews, Hinds, Kearns (Furness 72), Holland, Lawley (Daniels 72), Kiernan (Campbell 57), Stengel (Humphrey 90+5)

Ubenyttede reserver: Cummings, Kirby, Robe, Silcock