– Det er en tøff liga og den har blitt mye sterkere i de årene som Liverpool har vært utenfor

Liverpools damelag er klare for å ta fatt på utfordringen i Super League.

«Vi har hatt en god preseason med tanke på at vi har spilt mot flere Super League-lag i treningskamper, som har gitt oss en god idé om hvor vi ligger an. Preseason handler om å legge grunnlaget for sesongen foran deg», melder Matt Beard for Liverpoolfc.com.

Liverpool FC Womens trener er fornøyd med de nye spillerne og forsterkningene som har blitt gjort før returen til toppserien.

«Alle våre nye signeringer har funnet seg vel til rette, vi er fornøyde med hvordan preseason har gått. Vi vet at dette er en tøff liga men vi ser frem til utfordringen og forberedelsene har gått så bra som vi kunne ha håpet.»

Gått for erfarenhet og kvalitet

44-åringen vektlegger hvordan Liverpool har anskaffet seg spiller som kjenner nivået og ligaen.

«Vi kjenner Shanice van de Sanden veldig godt fra hennes tid med oss tidligere, Gilly Flaherty spilte åpenbart for Chelsea, Arsenal og West Ham, Emma Koivisto med Brighton, så de spillerne vi har rekrutterert gir oss erfaring, som er absolutt nødvendig.»

Bratt læring

Dog er det ingen tvil om at det er et betydelig steg opp. Kampoppsettet gir de røde få gaver med Reading, Chelsea, Everton, Tottenham, Arsenal og Manchester City før oktober er omme.

«Vi har en tøff start i våre første seks kamper og det kommer til å ta litt tid, men vi er trygge på at vi kan kjempe i denne ligaen og vi må bare konsentrere oss om oss selv og tro på egne ferdigheter. Jeg tror det trolig har vært den største læringskurven gjennom preseason.»

Målproduksjon er alltid et spørsmål for nyopprykkede lag, men sesongoppkjøringen har vist at de røde har kapasitet til å score.

«Jeg har definitivt fått god konkurranse for plassene i laget, som er så viktig. Vi har noen gode spillere i front-posisjonene med Mel Lawley, Shanice, Leanne Kiernan, Yana Daniels, Katie Stengel, så jeg har litt positivt hodebry der.»

Nivået blir bare tøffere med tida

Likevel er det mange eksempler på at nivåforskjellene har vokst frem på kvinnenes nivå. Damelagene til Leicester og Manchester United har blant annet fått føle på det tidligere.

«Det er en tøff liga og den har blitt mye sterkere i de årene som Liverpool har vært utenfor den.»

«Vi ønsker å etablere oss i denne divisjonen så det første er å få nok poeng og bli i ligaen. Vi ønsker å være konkurransedyktige også tar vi det derfra.»

Beard er en rutinert trener og han maner til tålmodighet i prosessen.

«Det kommer ikke til å skje over natta og vi må være realistiske og forstå at det er et stort hopp. Vi har vært utenfor WSL for to sesonger. Jeg føler at vi er utrustet for denne divisjonen, men det handler om å integrere seg i denne ligaen og fortsette fremover.»