– På dette nivået må du glemme seierne raskt

Kostas Tsimikas sier 9-0-seieren var viktig, men den at den må glemmes når Newcastle kommer på besøk onsdag kveld.

Kostas Tsimikas kom inn som innbytter og var sterkt delaktig i lørdagens 9-0-seier over Bournemouth på Anfield. Grekeren serverte målgivende pasning til både Fabio Carvalho og Luis Diaz og har nå doblet sitt antall assists i Premier League for Liverpool fra to til fire. 

– Jeg er fornøyd med to målgivende. Det gir mersmak, og jeg må bare være klar og fokusert slik at jeg kan fortsette å nå målene mine, sier han i et intervju med liverpoolfc.com

Venstrebacken legger til at man på dette nivået ikke har tid til å kose seg for mye etter slike festdager, for neste utfordring er rett rundt hjørnet. 

Se høydepunktene fra 9-0-seieren, der Tsimikas vartet opp med to målgivende pasninger:

– På dette nivået må du glemme seierne raskt, for neste kamp kommer allerede om to-tre dager, sier han, men legger til at seieren over Bournemouth var viktig for selvtilliten i laget.

– Vi må ta én kamp om gangen fordi hver eneste kamp er vanskelig og vi må være forberedt på alt, sier Tsimikas.

Møter et godt lag

Nå ser han frem til kampen mot Newcastle onsdag kveld. Eddie Howes mannskap er ubeseiret så langt denne sesongen, og Tsimikas er klar på at det blir en vrien motstander.

– Det er et godt lag med raske, tekniske og gode spillere i angrep. Vi må være påskrudd om vi skal klare å vinne denne kampen. Vi må vinne alle dueller og helst score på vår første mulighet. Vi forventer en tøff kamp, sier han.

Newcastle imponerte spesielt i kampen mot Manchester City for en drøy uke siden. Da rystet de seriemesterne og ledet på et tidspunkt 3-1. Til slutt endte det 3-3. 

– De scorer mål og er samtidig veldig kompakte i angrep. Det kommer til å bli en vanskelig kamp for oss, sier han. 

Tsimikas har til gode å starte en kamp denne sesongen, men med et tett kampprogram i vente er det nok ikke lenge til han får en kamp eller to som vikar for Andy Robertson.

– Jeg prøver alltid å være klar og fokusert, sier han. 

Liverpool - Newcastle har avspark onsdag klokken 21 og vises på V Sport PL og Viaplay.