Det er fremdeles seks spillere på skadelisten til Jürgen Klopp

Hvem starter i buret til Liverpool på lørdag? Caoimhin Kelleher har vært ute i hele oppkjøringen og Alisson har ikke spilt siden Asia-turneen. Det kan være duket for Adrian mot Manchester City.

Liverpool Football Club har kommet med en liten oppdatering rundt skadesituasjonen i klubben etter kampen mot RB Salzburg. Troppen har vært i midt-Europa i en uke nå, men er ventet å reise tilbake til Merseyside i løpet av dagen.

Da vil resten av troppen møte på igjen Alex Oxlade-Chamberlain, Diogo Jota og Caoimhin Kelleher, som ikke var med Jürgen Klopp i møtene med RB Leipzig og RB Salzburg.

Den nyeste på skadelisten er Kostas Tsimikas. Grekeren var ikke med i Liverpools tropp onsdag kveld. Det samme gjaldt Alisson og Calvin Ramsay. Det betyr at Liverpool-treneren bare har en førstelagskeeper tilgjengelig et par dager før Community Shield-kampen mot Manchester City.

SKADET: Alisson har ikke vært på banen for Liverpool siden Manchester United-kampen i midten av juli.

SKADET: Alisson har ikke vært på banen for Liverpool siden Manchester United-kampen i midten av juli.

Alisson og Kelleher

I løpet av treningsleiren i Østerrike og Asia har Jürgen Klopp kommet med et par oppdateringer rundt spillerne som for øyeblikket er på skadelisten. Den viktigste er kanskje Liverpools førstekeeper Alisson. Dette sa Klopp om hans situasjon for et par dager siden:

– Av guttene som er skadet er Alisson den som er nærmest å være tilbake. Han blir ikke klar mot Salzburg, men han nærme tror jeg, sa Klopp.

Det har ikke kommet en oppdatering på Liverpools andrekeeper siden 15. juli. Kelleher har ikke vært på banen gjennom hele oppkjøringen.

– Jeg vet ikke eksakt hvor lang tid det vil da, men han kommer tilbake og det er alt er greit.

I forsvaret er det heldigvis ikke de aller største skadeproblemene, men Liverpools bakcuper på høyre- og venstreback er ikke på trening med laget. Begge spillerne var med til Østerrike, og Tsimikas var med på store deler av treningsleiren.

– Calvin (Ramsay) er dessverre ikke å trener med oss for øyeblikket. Han har en liten skade. Ingen visste det, men vi fant ut av det da han hadde sin medisinske sjekk, sa Klopp om Liverpools nye høyreback den 9. juli.

– Han fikk en slagskade i går, så han spiller ikke, sa Klopp før kampen mot RB Salzburg onsdag.

I TROPPEN: Calvin Ramsay var med Jürgen Klopp til Østerrike, men spilte ikke et minutt mot RB Leipzig eller RB Salzburg.

I TROPPEN: Calvin Ramsay var med Jürgen Klopp til Østerrike, men spilte ikke et minutt mot RB Leipzig eller RB Salzburg.

Problemer i Asia

Det er ventet at de som allerede er nevnt er tilbake i treningen ganske snart. Det samme kan ikke meldes om Diogo Jota og Alex Oxlade-Chamberlain. Duoen ble igjen på Merseyside under treningsleiren etter at de fikk hver sin skade på Asia-turneen. Førstnevnte sliter med en langvarig muskelskade.

– Diogo (Jota) er en bekymring. Det er musklene som er problemet igjen, sa Klopp den 15. juli.

Oxlade-Chamberlain virket å være på god vei tilbake i toppform i Asia, men måtte halte av banen i den siste kampen mot Crystal Palace. Det har ikke kommet noen nye nyheter rundt engelskmannens status siden.

– Jeg vet ikke eksakt når han er tilbake.

Det betyr at de røde potensielt har seks skader før kampen mot Manchester City på lørdag. Kaide Gordon var med til Østerrike, men unggutten har også slitt med en skade i oppkjøringen.