Lanserer nytt midtbanenavn to dager før deadline day

Kan Liverpool sikte seg inn på en 21 år gammel franskmann før vinduet stenger?

Jürgen Klopp innrømmet forrige uke at det ville være fornuftig å hente inn en ny midtbanespiller dersom den rette muligheten byr seg. Problemet er at det er vanskelig å finne en slik mulighet i overgangsvinduets siste uke. Mange navn har blitt nevnt i ryktebørsene, men det virker som få er særlig aktuelle. 

I en oppsummering av situasjonen skriver Melissa Reddy i Sky Sports (tidligere Independent) om de ulike alternativene Liverpool har når de skal styrke midtbanen, og ett navn er nytt for oss - nemlig Borussia Mönchengladbachs Manu Koné. 

Reddy omtaler Koné i samme åndedrag som RB Leipzigs Konrad Laimer og Brightons Moises Caicedo - spillere som ser ut som gode kjøp, men som man ikke kan være hundre prosent sikre på. 

Spennende unggutt

Den ecuadorianske journalisten José Molestina kunne mandag kveld opplyse at Brighton verdsetter Caicedo til 100 millioner pund - en pris som trolig er helt uaktuell for Liverpool. Samtidig var den troverdige journalisten Marvin Plettenberg ute og avskrev en overgang for Laimer, ifølge LFC Transfer Room

Da står man kanskje igjen med Koné, som ifølge Transfermarkt har en markedsverdi på 16,2 millioner pund. Midtbanespilleren har bare én sesong bak seg i Bundesliga etter overgangen fra Toulouse i fjor. Forrige sesong spilte han 27 ligakamper, scoret to mål, leverte én målgivende pasning og fikk ti gule kort for Gladbach. 

Koné er mer defensivt enn offensivt anlagt, men kan fungere i en rolle som boks-til-boks-spiller. Analyseverktøyet Instat plasserer unggutten i samme kategori som for eksempel West Hams Declan Rice eller PSVs Ibrahim Sangaré og Gladbachs Florian Neuhaus, som Liverpool tidligere har blitt linket til.

Her kan du se en presentasjonsvideo av Koné: 

Koné står med tre kamper for det franske U21-landslaget. Tidligere i vinduet har Newcastle blitt linket til spilleren, og da har en verdsetting på 30 millioner pund vært nevnt. 21-åringen har kontrakt til 2025 med tyskerne.

Både David Ornstein i The Athletic og Neil Jones i Goal har det siste døgnet antydet at Liverpool sannsynligvis ikke kommer til å kjøpe noen før vinduet stenger natt til fredag, men de har som kjent overrasket før.