Mangler viktige spillere - men den nye stjernen er klar

Newcastles giftigste angrepsvåpen er tvilsom til onsdagens kamp - men en nykommer er klar.

Newcastle har vært på en sportslig opptur siden de ble kjøpt opp av Saudi-Arabia og ansatte Eddie Howe som manager i fjor. Selv om de har verdens rikeste eiere har de ikke brukt mest penger i Premier League. I stedet har Howe vært opptatt av å bygge opp spillertroppen steg for steg. 

Så langt er de ubeseiret denne sesongen og står med seks poeng - ett mer enn Liverpool. Det kan de blant annet takke kantspiller Allan Saint-Maximin for. Stjernespilleren gjorde livet meget surt for Kyle Walker da Newcastle rystet Manchester City for en drøy uke siden, og i helgen utliknet helt mot slutten mot Wolverhampton.  

Se høydepunktene fra den kampen:

I sistnevnte kamp ble han tatt av banen i sluttminuttene som følge av en liten smell, og han har derfor status som tvilsom til kampen. Han var ikke å se på Newcastles treningsbilder mandag ettermiddag, og Howe vil nok komme med ytterligere opplysninger når han møter pressen tirsdag. Dersom franskmannen blir klar må Trent Alexander-Arnold og resten av forsvaret være skjerpet onsdag kveld. 

Isak er klar

Det må de kanskje uansett, for på treningsbildene kan vi se nykommer Alexander Isak i full sving. Svensken, som har vært linket til Liverpool tidligere, ble hentet fra Real Sociedad for over 50 millioner pund i forrige uke og ser ut til å få sin debut på Anfield onsdag kveld. Det var et spørsmål om arbeidstillatelsen ville komme i orden i tide, men ifølge Newcastles hjemmesider skal alt nå være på plass. 

Det kommer godt med for Howe, som ser ut til å måtte klare seg uten spydspiss Callum Wilson for andre kamp på rad. Mot Wolves var det Chris Wood som startet på topp. 

En annen viktig spiller, Bruno Guimaraes, vil etter all sannsynlighet stå over kampen mot Liverpool på grunn av en liten skade. Det bekreftet Howe i helgen, ifølge Liverpool Echo

For øvrig er backen Emil Krafth og tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey ute med skade for Newcastle. 

Liverpool mangler fremdeles mange spillere og har elleve mann på listen over skader og suspensjoner, men mandag var Curtis Jones, Joel Matip og Calvin Ramsay tilbake i trening med laget.