SoMe-uken: 9-0-humor, «The Ben Davies derby» og når Klopp tar feil

Sosiale medier byr på mye rart relatert til fotball. Her er ukens oppsummering.

Det skjer mye rart på Fotball-Twitter og Instagram i løpet av en uke, og spesielt når Premier League er i full gang igjen. Da koker det omtrent hver eneste dag. Derfor har vi bestemt oss for å etablere spalten SoMe-uken, der vi ser på noe av det som har rørt seg - for spesielt interesserte.  

Når Saint-Maximin kommer mot deg

Newcastles lynhurtige og tekniske kantspiller Allan Saint-Maximin dominerte i kampen mot Manchester City for en drøy uke siden, og Kyle Walker har sjelden vært så svimmel etter en fotballkamp. 

Etter hvert kan det se ut til å ha blitt for mye for Pep Guardiola. I hvert fall ser det slik ut på bildet under...

Onsdag kommer Newcastle til Anfield. Saint-Maximin har status som tvilsom til kampen. Trent Alexander-Arnold puster nok lettet ut om franskmannen må stå over.

Frustrasjon blant Liverpool-supporterne

Forrige uke startet ikke særlig godt for Liverpool, og fangsten etter tre kamper var to poeng etter det tunge tapet på Old Trafford. 

Da var det mange som ville se litt fart i ryktebørsene, i håp om at Liverpool ville hente inn en ny stjerne i troppen. Lenge var det imidlertid stille.

Når Klopp innrømmer feil

Senere i uken innrømmet Jürgen Klopp at han kanskje hadde tatt feil da han trodde Liverpool ville klare seg helt fint med midtbanespillerne som var i klubben da sesongoppkjøringen begynte. Med ti spillere ute med skade sa tyskeren at han gjerne kunne ha fått inn en forsterkning. 

For en sjelden gangs skyld kunne supporterne si «hva var det jeg sa» til mannen som gjør færre feil enn de fleste. 

Champions League-trekningen

Twitter er alltid et morsomt sted å være når Champions League-gruppene skal trekkes. For eksempel er dette The Office-klippet en fin illustrasjon på Barcelonas reaksjon da de nok en gang trakk Bayern München, som de har hatt noen tøffe møter med de siste årene.

For Liverpools del blir det møte med Rangers i en offisiell kamp for første gang i historien, og da blir det møte med en gammel kjenning - som vi egentlig aldri rakk å bli kjent med. Ben Davies returnerer til Anfield!

Det blir også et gjensyn med Napoli, et lag vi begynner å bli vant til å møte i gruppespillet. Og det er nok noen røde supportere som har vonde minner fra bortekampen mot italienerne: 

9-0

Det koker selvsagt også godt på sosiale medier når det ender 9-0 i en Premier League-kamp. 

Southampton har vært offer for de to seneste 9-0-nedsablingene, men de ser heldigvis ut til å ha en viss ironisk distanse til det. Da Bournemouth fikk rundjuling på Anfield var Southampton på pletten med et par tweets. 

Dagen etter var Celtic på pletten og flesket til med 9-0-seier borte mot Dundee United. Da var det på tide å finne frem Spider-Man igjen. 

Et par andre artigheter fra 9-0-seieren tar vi også med. For det var jo ganske vilt at Mohamed Salah ikke fikk med seg et eneste målpoeng fra kampen. 

Egypteren var god, men denne tweeten var gøy uansett. 

Til slutt tar vi med et lite klipp av to gode kamerater - Thiago og Bobby Firmino. 

Denne uken er det to runder i Premier League og ikke minst deadline day. Det er bare å lade opp til neste uke med SoMe-uken.