Howe tar med seg positive ting fra Liverpool-tapet, og i neste kamp har de City

Eddie Howe synes at Newcastle var solide defensivt, men innser at man kom til kort mot et av verdens beste lag.

– Jeg er litt skuffet over vår totale prestasjon, vi vet at vi individuelt er kapable til mer, og til slutt førte det trolig til en lagprestasjon som var ok, men ikke god nok mot et av de beste lagene i verden, sier Eddie Howe til NUFC TV.

Newcastle-treneren var frustrert, i likhet med majoriteten av St. James' Park, da Liverpool tok ledelsen etter at James Milner taklet Fabian Schär.

– Ja, det tenker jeg. Klart Fabian lå nede, vi manglet en mann og det er der målet kommer fra. Jeg har ikke sett taklingen igjen, jeg antar at den er ok siden VAR ikke så på det.

FANT IKKE VEIEN GJENNOM: Jonjo Shelvey & lagkameratene ble redusert til fire avslutninger, kun to av dem på mål.

FANT IKKE VEIEN GJENNOM: Jonjo Shelvey & lagkameratene ble redusert til fire avslutninger, kun to av dem på mål.

– De hadde sjanser, skudd på mål, Martin gjorde noen gode redninger, men de skar ikke ordentlig opp forsvaret vårt. Ingen massive perioder med press, men frustrasjonen var i andre enden for det var det samme. Det var ikke noe vedvarende trøkk fra oss. Sjansene våre var få og sjeldne.

Noe positivt å hente

44-åringen synes laget hans har kommet en lang vei siden de tapte 1-3 på Anfield i desember. Siden den gang er det kun Manchester City, Chelsea, Everton og Tottenham som har klart å vinne over Howes mannskap. Både januar og februar endte uten ligatap.

– Jeg synes at det er positive ting å ta med seg. Defensivt synes jeg at vi igjen var ganske solide. Individuelt var vi ikke på vårt beste i dag. Og som jeg sa tidligere, jeg tror det var frustrasjonen.

SJELDEN STILLE: Selv ei urokråke som Allan Saint-Maximin fikk forholdsvis lite til, til tross for at han lyktes med 4/4 dribleforsøk.

SJELDEN STILLE: Selv ei urokråke som Allan Saint-Maximin fikk forholdsvis lite til, til tross for at han lyktes med 4/4 dribleforsøk.

– Det er definitivt ting vi har forbedret siden sist gang vi spilte mot dem, men vi vet at den prosessen stopper ikke. Vi har mange forbedringer vi må gjøre i laget for å konkurrere på Liverpools nivå.

Langt opp til Liverpools nivå

Martin Dúbravka gjorde ni redninger, men fremover på banen strevde «The Magpies» sine artister med å true Alisson Becker i Liverpool-buret.

– Bestanding når det kun er et mål mellom lagene så vet du at det kan ta et øyeblikk for oss til å endre det. Vi så til våre offensive spillere for å gi oss det øyeblikket, men dessverre, på grunn av Liverpools gode forsvarsspill og mentalitet, kom det aldri.

– Vi har en lang vei å gå for å nå topplagene i Premier League. Det er vi klar over. Arbeidet vårt starter nå, og fortsetter, med å skape et lag som kan vinne denne type kamper i fremtiden, og vi jobber hardt for å gjøre det.

City i neste

Neste ligakamp for Newcastle er søndag 8. mai, og igjen møter de en motstander på titteljakt.

– Jeg vet ikke hvordan kampprogrammet vårt har blitt sånn, men innspurten av desember var veldig vanskelig. Sesongavslutningen visste vi ville være det samme. Nå reiser vil til Manchester City og vet at det blir tøft.