Slik forklarte Klopp backbyttene

Jürgen Klopp byttet ut begge backene tidlig i Merseyside-derbyet.

Like før timen var spilt av lørdagens Merseyside-derby på Goodison Park valgte Jürgen Klopp å gjøre et par bytter, der spesielt det ene var overraskende. At Kostas Tsimikas og Andy Robertson bytter underveis har vi begynt å bli vant til å se, men at Trent Alexander-Arnold skulle bli byttet ut så tidlig i et derby tok mange på senga. 

Inn på høyrebacken kom veteran James Milner, og det ble tydelig at han ble et angrepsmål for vertene i deres kontringer. Klopp måtte etter hvert se seg nødt til å bytte inn Joel Matip for å sende Joe Gomez ut på høyrebacken slik at Milner kunne spille på midtbanen de siste minuttene. 

På pressekonferansen etter kampen fikk Klopp spørsmål om hvorfor han byttet ut Trent. 

– Millie kan spille på midtbanen og på begge backene, så vi tenkte som i forrige kamp at det ga mening å sette inn friske ben, sa han.

– Vi må passe på at han ikke spiller alt for mye og gjøre endringer når vi kan slik at vi kan få inn spillere som kommer tilbake fra skade, sa Klopp.  

– Spiller hele tiden

Kampprogrammet viser at Everton var den første av fem kamper på femten dager før kampprogrammet, og Klopp er bekymret for de som spiller mest. 

– Trent spiller hele tiden og Robbo spiller stort sett hele tiden. Nå har vi alternativer i de posisjonene, og derfor bruker vi dem. De gir ny energi i laget, sa manageren. 

– Det har ikke noe med prestasjonene på banen å gjøre. Jeg vet at Trent kan spille bedre enn han gjorde i dag, men det har ingenting med det å gjøre. Vi må bare komme oss gjennom denne perioden, for spillere kommer tilbake, men vi kan ikke bare hive dem rett inn og be dem spille 90 minutter. Da må vi se på hver vi kan gjøre endringer for å endre dynamikken i kampen, sa han.

Klopp sa også at det var en positiv overraskelse å ha Arthur i kamptroppen, men at brasilianeren ikke var klar for å få sin debut for de røde. 

– Arthur er her og det er veldig viktig for oss, men det er lenge siden han spilte en kamp sist, og han har kun fått en trening med oss. Vi visste ikke før kvelden før at han ville være tilgjengelig, så det var ikke planen å bytte ham inn, sa Klopp.