– Jeg må klare å løse mine egne problemer

Harvey Elliott har fått både skryt og kritikk så langt denne sesongen. Nå vil unggutten vise at han er blitt mer voksen.

Liverpools juvel på midtbanen har vært på banen i samtlige av Liverpools kamper så langt denne sesongen. Han startet sesongen på benken, før han startet flere kamper. Nå er Elliott igjen å se på benken for Jürgen Klopp, men det er kanskje ikke så rart. Han er trossalt bare 19 år.

I et intervju med Liverpool Echo skryter Elliott av sine eldre lagkamerater, men han er også klar på hva målet er: Å bli en av Klopps mest betrodde spillere.

– De legger alltid en arm rundt meg og gir meg en hjelpende hånd hvis jeg trenger det. Samtidig å jeg klare å løse min egne problemer. Det er et voksent spill, og jeg er ikke en guttunge lenger. Jeg må vise at jeg også får ting gjort.

PRODUSERER: Harvey Elliott scoret et av målene i 9-0 seieren over Bournemouth og dedikerte scoringen til sin nylig avdøde bestemor.

PRODUSERER: Harvey Elliott scoret et av målene i 9-0 seieren over Bournemouth og dedikerte scoringen til sin nylig avdøde bestemor.

Endret posisjon

Denne sesongen har Elliott blitt brukt i en dypere midtbanerolle enn man har sett tidligere. Det har resultert i både negative og positive omtaler.

Han vant månedens spiller for Liverpool i august/september (kombinert pris), men har også blitt satt spørsmålstegn ved sitt defensive arbeid. Det vet unggutten at han må jobbe hardt med.

– Jeg må utvikle meg mer i det defensive spillet. Jeg er selvfølgelig en angrepsspiller, men jeg har spilt en del på sentral midtbane. Da må jeg endre måten å spille på. Jeg får jeg defensivt ansvar, og så må jeg heller angripe så ofte jeg kan, forteller Elliott.

Midtbanespilleren ble lenge sett på som en kantspiller for både Fulham og Liverpool, men denne sesongen har det blitt mer spilletid sentralt i banen. Det har da hendt at Liverpool, og kanskje spesielt Trent Alexander-Arnold, har slitt i det defensive spillet.

– Det er den store tingen for meg, og jeg har jobbet hardt med det denne sesongen. Det vil ta litt tid, selvfølgelig.

Setter pris på Salah

I intervjuet med Liverpool Echo bruker også Elliott litt tid på å skryte av Mohamed Salah. Duoen virker å ha skapt et godt samarbeid på høyresiden i banen, og har ved flere anledninger vist godt samspill i det offensive spillet. 

– Mo er utrolig. Jeg må ikke så mye om ham, for han viser hvorfor han er en av verdens beste spillere, og han viser det ofte. Han er alltid der for å hjelpe meg på høyresiden i banen. Det er alltid fint å ha noen å sentre til, eller få ballen fra.

PRE-SEASON: Harvey Elliott trenger ikke å lete godt innad i Liverpool-garderoben for å finne inspirasjon.

PRE-SEASON: Harvey Elliott trenger ikke å lete godt innad i Liverpool-garderoben for å finne inspirasjon.

For en ung spiller som Elliott er det ikke mange bedre klubber å utvikle seg i det offensive, med også det defensive arbeidet. Med mentorer som nevnte Salah på kanten og spillere som Henderson og Thiago på midtbanen må man ikke se langt for å finne inspirasjon eller gode råd.

– Det er uvirkelig å ha slike spillere rundt seg. Jeg prøver å lære fra dem hver eneste dag og forhåpentligvis kan jeg en dag være der oppe med dem, sier Elliott.

For Elliott og Salah venter nå en tøff bortekamp mot Premier League-leder Arsenal. Vanligvis har de røde et godt tak på The Gunners, men i år virker det å være en litt annen kvalitet og mentalitet i Nord-London.

– De har startet sesongen veldig bra, så det blir en skikkelig tøff kamp. Vi må legge Rangers-seieren vekk og fokusere på å opprettholde selvtilliten og de positive tingene inn mot helgens kamp. Det er aldri en enkel kamp, og spesielt nå som de er i kjempeform. Vi må komme oss skikkelig i gang denne sesongen, og reiser der for å vinne, avslutter Elliott.

Liverpool møter Arsenal i Premier League førstkommende søndag klokken 17.30. Kampen sendes på V Sport Premier League.