Tre kamper kan sende Liverpool tilbake i tittelkampen

Arsenal kan få det tøft, og City møter et skikkelig formlag. Kan de røde ta innpå rivalene? Vi har sett på terminlisten til lagene.

Liverpool og Jürgen Klopp har i sesonginnledningen satt seg i en vanskelig situasjon i Premier League. I skrivende stund står de røde med 10 poeng på syv kamper. Det er ikke godt nok om det skal være snakk om ligagull, eller en topp 4-plassering denne sesongen.

Det holder likevel til en foreløpig niendeplass. To seire, fire uavgjort og et tap er fasit, noe som er uvant kost under Jürgen Klopp. Det er elleve poeng opp til Arsenal før lagene møtes på søndag. Det er også ti poeng opp til Manchester City, som er neste helgs motstander. En topp 4-plassering er fire poeng unna for øyeblikket.

Det må likevel nevnes at ligger helt i toppen når det gjelder antall scorede mål med 18. Suverene Manchester City, Arsenal og Tottenham har scoret mer. Det er kanskje overraskende at de røde ligger brukbart an motsatt vei også. Det har blitt sluppet inn ni mål så langt, like mange som for eksempel Manchester City. Everton har sluppet inn minst, med syv baklengs.

Det er likevel ikke godt nok. Den eneste kampen som kan få et godkjent stempel er 9-0 seieren over Bournemouth på Anfield. De resterende står til en ok prestasjon, eller direkte svakt. Da kan det være lurt å se fremover, for hvor kan Liverpool hente inn noen poeng på toppen før VM sparkes i gang?

TUNGE TIDER: Jordan Henderson og Liverpool måtte hente tre baller i eget nett mot Brighton forrige helg.

TUNGE TIDER: Jordan Henderson og Liverpool måtte hente tre baller i eget nett mot Brighton forrige helg.

To avgjørende Premier League-runder

Til helgen møter Liverpool serieleder Arsenal. The Gunners kommer fra en sterk 3-1 seier mot erkerival Tottenham forrige helg. De røde har hatt et godt tak på Arsenal de siste årene, men det er kanskje noe annet med denne Arsenal-generasjonen. De er ung, sulten og veldig vanskelig å møte. En perfekt match å slå tilbake i? Kanskje, men Liverpool går ikke inn til dette oppgjøret som favoritter.

En ting som kan spille til Liverpools fordel er hvordan Artetas mannskap så ut mot Manchester United før landslagspausen. Laget stod naivt høyt i banen og Manchester-klubben kontret dem i senk ved flere anledninger. Kan det være noe Jürgen Klopp vurderer inn mot søndagens kamp?

I samme runde møter også Manchester City nedrykkstruede Southampton på Etihad. I 9.5/10 tilfeller blir det vanskelig å hente inn poeng på de lyseblå denne runden, men med seier mot Arsenal kan forspranget til førsteplassen likevel blir minsket. Ralph Hassenhuttl lever på lånt tid i Southampton, så kanskje sørkystklubben klarer å mobilisere? Håpet er alltid tilstede.

I runde 11, som da blir neste helg igjen, får ikke Klopp enn enklere oppgave å hanskes med. Da kommer nemlig Manchester City på besøk til Anfield. I fjorårets sesong endte det med 2-2 i begge oppgjørene, og et nytt uavgjortresultat er kanskje enklere å svelge om det skulle skje denne høsten.

Det er blitt kamper som ofte lever sitt eget liv uansett hvilke form de respektive lagene er i. Det spiller selvfølgelig til Liverpools fordel for øyeblikket, men da må Erling Haaland hanskes med. Klarer Van Dijk og Matip å stilne nordmannen kan det like så godt bli tre poeng, men sjeldent har en oppgave vært vanskeligere. 

Til neste helg skal Arsenal til Elland Road for å møte Leeds. Det er aldri et enkelt sted å reise til. Chelsea gikk på en kjempesmell der tidligere denne sesongen og hvittrøyene er ubeseiret hjemme. Det er likevel fire kamper siden siste seier, så formen er ikke helt på topp for Jesse Marsch sitt mannskap.

SEIER: Diogo Jota og Roberto Firmino scoret Liverpools mål i 2-0 seieren på Emirates forrige sesong.

SEIER: Diogo Jota og Roberto Firmino scoret Liverpools mål i 2-0 seieren på Emirates forrige sesong.

Vanskelig for Arsenal, enklere for City

Etter de to toppkampene mot Arsenal og Manchester City skal Liverpool inn i et litt enklere kampprogram. På dette tidspunktet kan sesongen se mye lysere ut eller så er tittelkampen over for denne sesongen. Så viktig er Premier Leagues to neste runder for Jürgen Klopp og co. 

Det som er litt mindre heldig er at Manchester City har det antatt beste programmet før Premier League ta en måned pause etter runde 16. Da venter tre hjemmekamper, og en bortekamp for Pep Guardiolas menn, og motstanden er ikke veldig skummel på papiret.

Dette er lagenes kamper før VM:

Runde 12: Liverpool - West Ham, Arsenal - Manchester City (Utsatt)

Runde 13: Nottingham - Liverpool, Manchester City - Brighton, Southampton - Arsenal

Runde 14: Liverpool - Leeds, Leicester - Manchester City, Arsenal - Nottingham

Runde 15: Tottenham - Liverpool, Chelsea - Arsenal, Manchester City - Fulham

Runde 16: Liverpool v Southampton, Wolverhampton v Arsenal, Manchester City - Brentford

Liverpool fortsetter den travle Premier League-høsten hjemme mot West Ham. London-klubben har også kommet skjevt ut i sesongen, men Moyes og co virker å være på bedringens vei. Det samme kan ikke sies om Nottingham Forest. Skogvokterne kjøpte over 20 spiller denne sommeren, men ligger for øyeblikket på en jumboplass.

I den samme midtukerunden som Liverpool møter West Ham skulle egentlig Arsenal møtt Manchester City, men den kampen er utsatt grunnet The Gunners sin utsatte Europa League-kamp mot PSV. En ny dato er ikke kommet enda, men det vil etter alle solemerker bli etter VM er ferdigspilt.

Manchester City møter derfor Brighton etter Liverpool-kampen, og det er kanskje den vanskeligste kampen Guardiola må hanskes med i denne perioden. Det kan jo også være at Brendan Rodgers i Leicester har fått litt sving på sakene før City kommer på besøk i runden etter. Arsenal møter Southampton i samme runde, og forventes å ta tre poeng på St. Marys. 

I de tre siste rundene før VM får Liverpool besøk av Leeds og Southampton, men skal også møte titteljagende Tottenham i London. Spesielt sistnevnte kamp er ikke en enkel nøtt, for Antonio Conte er en dyktig trener i slike toppoppgjør.

Manchester City har to hjemmekamper mot Fulham og Brentford, og det er også her vanskelig å se for seg noe annet enn seks poeng til de lyseblå. Arsenal på sin side har et litt tøffere program. Hjemmekampen mot Nottingham skal være grei skuring, men deretter venter to tøffe bortekamper for Arteta. Først skal de til Stamford Bridge og så til Wolverhampton.

TOPPSCORER: Erling Haaland kan få det tøft mot Virgil Van Dijk og Liverpool, men det er sannsynlig at det blir mange flere mål på nordmannen før VM sparkes i gang.

TOPPSCORER: Erling Haaland kan få det tøft mot Virgil Van Dijk og Liverpool, men det er sannsynlig at det blir mange flere mål på nordmannen før VM sparkes i gang.

Vinn eller forsvinn

Så hva kan status være etter den 16. serierunden? Det er tøft å si det høyt, men tittelen kan være ute av synet til den tiden. Men skal vi se positivt på det, som vi selvfølgelig må gjøre, kan Liverpool få en skikkelig oppsving i de resterende kampene og vinne flere av kampene.

Liverpools kamper mot Arsenal, Manchester City og Tottenham vil selvfølgelig bli helt avgjørende. I de andre kampene er ingenting annet enn seier godt nok slik situasjonen er nå. Kan Jürgen Klopp gå for en mer kontringsbasert taktikk mot de tre nevnte? Det er heller tvilsomt, men det er kanskje det som må til for øyeblikket. Det må også nevnes at både Arsenal og Manchester City har slitt mot kontringssterke lag denne sesongen. Er ikke Liverpool i verdenstoppen på akkurat det?

Det er likevel vanskelig å se for seg at Manchester City mister en del poeng i høst. De lyseblå møter ganske middelmådig motstand i flere av kampene, kanskje foruten Liverpool og Brighton. Arsenal derimot har flere tøffe kamper i vente. Liverpool, Wolverhampton borte og Chelsea borte er tøffe, spesielt med tanke på at de to sistnevnte nylig har sparket trenerne sine.

Vi får se hva som blir fakta i midten av november, men mulighetene til å ta mange poeng er alltid tilstede. Spiller de røde som mot Rangers i de resterende kampene kan det bli en veldig hyggelig periode, med både Premier League-, Champions League- og ligacupkamper i vente.