Billy Hogan om Champions League-deltakelse:– Du kan ikke automatisk regne med at det vil skje

Liverpools CEO Billy Hogan beroliger supportere som tror det kan koste klubben dyrt å ende utenfor topp 4.

Det er ingen tvil om at det er viktig for Liverpool, og de andre toppklubbene i England å kvalifisere seg for Champions League hver sesong. Få glemmer hva som skjedde med Leeds tidlig på 2000-tallet, og man kan også nå se flere Premier League-klubber slite med økonomien etter feilede forsøk på å nå toppen. Everton og Leicester er kanskje de to beste eksemplene for øyeblikket.

De siste seks sesongene har de røde vært i det gode selskapet, og nytt stor suksess på Jürgen Klopps år på Anfield. Denne sesongen, som i 20/21-sesongen, ser en topp 4-plassering ut til å bli vanskeligere å nå enn normalt.

Liverpool ligger for øyeblikket elleve poeng bak Arsenal på toppen av Premier League-tabellen. Det er heldigvis bare fire poeng opp til fjerdeplassen, som for øyeblikket holdes av Brighton. Det har likevel fått Liverpools CEO Billy Hogan til å åpne seg opp om en eventuell skuffelse i ligaen denne sesongen.

– Å kvalifisere seg til Champions League er alltid målet. Det er en selvfølgelighet at det er viktig for omsetningen også, forteller han til SportBild, gjengitt at Liverpool Echo.

BYGGES UT: Det har blitt mange trofeer under Jürgen Klopp så langt, men det er ikke bare på gressmatten at klubben har utviklet seg under tyskeren.

BYGGES UT: Det har blitt mange trofeer under Jürgen Klopp så langt, men det er ikke bare på gressmatten at klubben har utviklet seg under tyskeren.

Suksess på flere områder

Det er kanskje blitt en vanesak for både Liverpool og supporterne at det spilles Champions League-kamper hver sesong på Anfield. I løpet av Klopps tid på Anfield har det blitt tre finaler, og en tittel i Europas gjeveste turnering for Merseyside-klubben. 

Hogan beroliger nå supporterne fra et økonomisk ståsted om det ikke skulle bli Champions League-fotball neste sesong.

– Vi styrer klubben på en måte slik at vi sørger for at vi er så bærekraftig som mulig. Du kan ikke automatisk regne med å kvalifisere deg til Champions League.

– Jürgen har et sterkt ønske om å forlate klubben i en bedre forfatning enn da han kom. Det har han allerede gjort i Mainz, Dortmund og nå i Liverpool.

Det er ikke bare på gressmatten det har blitt gjort stor suksess under tyskerens ledelse. I løpet av de siste årene har klubben jobbet hardt for å bli mer attraktiv og bedre.

– Salgene våre har doblet seg siden han kom. Stadionet har blitt betydelig større. Vi har fått et nytt treningsanlegg. Klubben har vokst stort i de siste seks-syv årene. Vi vil fortsette med det, for vi ser at er et enda større potensiale her, avslutter Hogan.