Den nye formasjonen ga Liverpool bedre kontroll defensivt. Skal de røde fortsette slik mot Arsenal?

Jürgen Klopp la om systemet mot Rangers til en helt ny formasjon.

Liverpool har ikke sett ut som seg selv denne høsten, og gang på gang har vi sett at motstanderen scorer først slik at de røde har blitt nødt til å jage.

Det har riktig nok «bare» blitt to tap så langt – ett i Premier League og ett i Champions League – men når en kommer i en slik situasjon der en alltid havner bakpå, så har det blitt for mange uavgjorte.

Et stort problem har vært hvor enkelt det har vært å spille seg gjennom Liverpool, og at veien til en stor sjanse har vært så kort. Etter 14 baklengsmål på 10 kamper tok Jürgen Klopp grep mot Rangers, og gjorde en endring

Formasjonen forklart

Da lagoppstillingen kom, så det først ut til å være en 4-4-2-formasjon: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas; Salah, Thiago, Henderson, Diaz; Jota, Darwin

Det kan også kalles 4-2-3-1 og 4-2-4.

The Athletic og Tifo Football sin ekspert JJ Bull har lagt ut en video på 10 minutter, der han tar for seg måten Liverpool satte opp laget.

Se videoen her:

Liverpool hadde fire angrepsspillere på banen, og Fabinho ble satt på benken til denne kampen med Thiago Alcantara og Jordan Henderson som de to eneste sentrale midtbanespillerne.

Michael Reid har Opta har også lagt ut en interessant grafikk som viser at Trent Alexander-Arnold lå mye dypere enn vanlig.

Det er også interessant å se hvilket rom Luis Diaz, Diogo Jota og Darwin ligger i. Trioen kom til flere farlige sjanser.

Kun én treningsøkt

Mandag var den eneste gangen de røde fikk hatt en treningsøkt med det nye systemet.

– Det var akkurat dette vi trengte. Vi trengte en super, super solid prestasjon, med forsvarspill i toppklasse, der alle forpliktet seg, i det som var en ny formasjon. Noen ganger må du åpenbart endre på ting, og det fungerte for oss i kveld, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

– Vi hadde én økt der vi prøvde det, ikke mer enn det. Vi hadde restitusjon fysisk etter den forrige kampen, og så fortalte vi guttene hvordan vi ønsket å sette opp laget. Jeg synes de gjorde det veldig bra, sa Klopp.

Alexander-Arnold, som kanskje nøt best av endringen spesielt defensivt, mente det var en klassisk 4-4-2.

– Vi gikk tilbake til en litt mer grunnleggende 4-4-2, og gjorde det veldig bra. Vi dekket rom over hele banen og var kompakte, slik at de ikke kunne spille gjennom oss. De spilte mange lange baller, og vi vant andreballene. Den taktiske endringen hjalp oss definitivt, sa høyrebacken til The Athletic.

FUNGERTE: Den nye formasjonen så ut til å fungere – spesielt for Trent Alexander-Arnold.

FUNGERTE: Den nye formasjonen så ut til å fungere – spesielt for Trent Alexander-Arnold.

Blir det samme system til helgen?

Det må kanskje tas med at dette var et Rangers-lag som er en del hakk ned i kvalitet fra de lagene Liverpool vanligvis møter i Premier League.

På søndag skal de røde til Emirates Stadium i London og møte ligaleder Arsenal, som i dag har en luke på 11 poeng ned til Klopps lag.

Bør Liverpool fortsette med dette systemet, også i den kommende kampen mot Arsenal? Avgi din stemme i avstemningen under.