Paris-panelet kommer til Liverpool

Panelet som etterforsker arrangørskandalen i Paris i mai kommer snart til Liverpool.

Administrerende direktør i Liverpool, Billy Hogan, har kommet med en oppdatering om hvordan klubben jobber med etterspillet etter Champions League-finalen i Paris i mai, der mange supportere ble utsatt for svært ubehagelige opplevelser utenfor stadion før og etter kamp. 

Hogan kan opplyse at det uavhengige panelet UEFA har bedt om evaluere hendelsen snart vil komme til Liverpool for å møte klubben.

– Vi har snakket med panelet om å møtes, og de vil snart ta turen til Liverpool. Vi har også bedt om at representanter fra supporterne skal få møte dem, og vi vil fortsette å holde dere oppdatert om denne prosessen, sier Hogan til liverpoolfc.com.

8500 supportere fylte ut skjema

I etterkant av finalen gikk klubben ut og ba supportere fylle ut skjemaer der de fortalte om sine opplevelser i Paris, og der man også kunne legge ved bilder, videoer og andre beviser. Hogan kan fortelle at over 9000 supportere sendte inn et slikt skjema, og at over 8500 av disse er videresendt til panelet. Det skal bli en viktig del av etterforskningsarbeidet. 

Det var panelet, som ledes av Dr Tiago Rodrigues, som ba om å få tilsendt supporternes erfaringer. 

– Det faktum at over 9000 supportere fylte ut skjemaet, der noen var flere sider lange, er vi veldig takknemlige for. Jeg vet etter å ha lest mange av dem at det var vanskelig for mange å gjenoppleve denne dagen. Derfor vil jeg rette en stor takk for det som er et kritisk element i etterforskingen, sier Hogan.

Hogan nevner flere punkter som gjengangere når det kommer til supporternes opplevelse. Trengsel, mangel på informasjon, kriminelle gjenger, voldsom oppførsel fra politiet, forsøket på å skylde på supporterne og problemer i «fanzone» før kamp er noen av stikkordene. 

Rapporten er ventet å bli klar i november.