Hendersons far vil ikke dra til VM etter Paris-opplevelsen

Kapteinens far ble fanget i kaosets sentrum under Champions League-finalen i vår.

28. mai 2022 satte dype spor for mange, og langt utover det sportslige hvor Real Madrid løftet pokalen etter å ha beseiret Liverpool 1-0 med Vinícius Júniors avgjørelse.

For The Guardian avslører Liverpool-kaptein Jordan Henderson at opplevelsen har preget flere av familiemedlemmene hans.

– Da jeg snakket med noen av mine venner og min familie og faren min, det var svært ille. Om ikke fansen hadde opptrådt respektfullt kunne det ha vært mange flere problemer. Jeg mener at fansen var utrolig.

– Jeg antar at om du som supporter skal på kamp og ikke føler deg komfortabel, og du føler deg truet av en situasjon, da ønsker du ikke å dra igjen. Det er så enkelt som det.

To store UEFA-arrangement

32-åringen har selv vært i sentrum for to av de seneste UEFA-fiaskoene. Champions League-finalen 2022 i mai og EM-finalen året før.

– Min familie og venner har hatt noen erfaringer over de siste årene som har virkelig sjokkert dem og trolig skremt dem fra å dra på fremtidige kamper. Når du ser scener som de i EM-finalen, i Champions League-finalen, da vil de ikke gå og sette seg i den situasjonen igjen.

PÅ VM 2018: Rebecca Burnett og barna ser Jordan Henderson og England spille mot Kroatia i Russland.

PÅ VM 2018: Rebecca Burnett og barna ser Jordan Henderson og England spille mot Kroatia i Russland.

– Jeg klandrer ikke noen som ikke ønsker å sette seg i den situasjonen. Det var to totalt forskjellige årsaker men igjen, hadde det vært meg, jeg ville ikke ha ønsket å sette meg i den situasjonen.

Faren dropper VM-tur

Kapteinens far, Brian Henderson, vil nå droppe å dra til vinter-VM for å støtte sitt kjære England.

– Faren min sa etter Champions League-finalen at han var ferdig.

– Det er mange sikkerhetselementer og ting som pågår i Qatar som jeg er sikker på vil få folk til å føle seg tryggere. Men når har du hatt disse opplevelsene, noen ganger tenker du ’er det verdt å risikere det?’. 

DEN FRANSKE TRAGEDIE: Det skulle være en fotball-fest på kontinentet, men endte med for mange som et mareritt.

DEN FRANSKE TRAGEDIE: Det skulle være en fotball-fest på kontinentet, men endte med for mange som et mareritt.

EM-finalen på Wembley 11. juli 2021 viste hvordan det kan gå. Alan Maguire, far til midtstopper Harry, var blant dem som ble trampet ned. Heldigvis slapp han unna med «bare» noen ribbeinsskader som resultat.

– Kona mi og barna måtte inn via en sidedør og de ville ikke slippe dem inn i begynnelsen. De ble fanget. Hun forsøkte å få barna vekk fra sentrum av det som skjedde og til slutt, etter rundt 15 eller 20 minutter, var det noen som gjenkjente henne og slapp dem inn. Hvis den personen ikke hadde gjort det, kunne det ha vært trøbbel.

– Faren min var involvert noe og Harry Maguires far ble skadet stygt. Barna mine var ok men de var heldige. Jeg tenker andre barn og foreldre kanskje ikke hadde det samme hellet med seg.