Arthur trente på mandag, men mot Rangers var han verken på banen eller benken

Så langt har ikke Liverpool FC bekreftet hva det er med Arthur Melo.

Til nå har ikke Liverpool FC gått ut med informasjon om hvor Arthur Melo var da Liverpool slo Rangers tirsdag kveld.

Da Arthur Melo kom til Liverpool fra Juventus på «deadline day» hadde han ikke spilt kamp siden mai, og trengte trening for å komme i form.

Han debuterte uken etter, da han kom inn som innbytter i det Jürgen Klopp har omtalt som Liverpools svakeste kamp under ham, 4-1-tapet borte mot Napoli. Da kom Arthur inn for Harvey Elliott og spilte de siste 13 minuttene.

Siden det har han hatt tre kamper på benken, og har trent sammen med laget. Da de røde hadde en veldig lang periode uten kamp på grunn av bortgangen til dronning Elizabeth og landslagspausen, ble brasilianeren igjen på AXA Training Centre for å jobbe seg tilbake i form. Han spilte da to kamper for U21-laget.

Har han blitt syk eller skadet?

Arthur deltok i den åpne treningen med laget mandag kveld – men da lagoppstillingen til Rangers-kampen kom var han ikke verken på banen i benken. Jack Lusby i thisisanfield.com spekulerer i sykdom eller skade. 

Han skriver at han merket seg at spillerne og manager ankom Anfield med munnbind, noe som ikke lenger er noe de gjør fast. Det kan kanskje være et hint om at det har vært sykdom i troppen, og at det kan være Arthur.

Ellers skulle Stefan Bajcetic vært i troppen for U19-laget i UEFA Youth League, men da lagoppstillingen kom før kampen på akademiet, var han ikke i troppen. Han var heller ubenyttet reserve på Anfield på lørdagskvelden.

Det var en kamp der Liverpool hadde hele 12 spillere på benken, og deriblant to målvakter. Lusby påpeker ellers at Andy Robertson, Naby Keita, Curtis Jones og Marcelo Pitaluga alle var på Anfield og satt bak benken. Så det vil være oppsiktsvekkende om det ikke er skade eller sykdom som gjorde at lånesoldaten fra Juventus ble utelatt fra troppen.

Trolig vil Klopp få spørsmål om ham på fredagens pressekonferanse før søndagens møte med Arsenal, om vi ikke hører noe før.