– Våre unge spillere fikk se hvordan elitespillere opptrer

Manager Barry Lewtas var meget godt fornøyd med at han kunne benytte Arthur Melo, Fabio Carvalho og Nathaniel Phillips da Liverpool U21 slo Leicester.

På grunn av Liverpools avlyste kamp mot Chelsea i helgen kunne U21-manager Barry Lewtas mønstre et meget sterkt mannskap mot Leicester lørdag kveld. I startoppstillingen hadde han førstelagstrioen Nathaniel Phillips, Arthur Melo og Fabio Carvalho, som fikk viktig kamptrening i Leicestershire.

– Dette er noe vi selvsagt kan gjøre i denne serien. Vi snakker om det mye. Vi er i samme bygning som førstelaget, og vi jobber tett sammen i forhold til hvordan vi ønsker å spille, sier Lewtas til Liverpoolfc.com om muligheten til å ta med førstelagsspillere på laget.

– Det gir spillere som trenger minutter på banen en mulighet til å komme inn og få akkurat det, og de kan spille på samme måte som de spiller til vanlig. Det er veldig bra, legger han til.

– Dette er profesjonelle spillere på toppnivå. De er en god tilvekst til vår gruppe, ikke bare i forhold til sine prestasjoner, men våre unge spillere fikk se hvordan elitespillere opptrer.

– Det gir fordeler for begge parter. Vi kan gi dem spilletid, og de kan vise oss sin profesjonalitet, og hvorfor de har nådd det nivået de har.

Stewart har funnet rytmen

Liverpool U21 vant kampen i Leicester 1-0 takket være en scoring av Leighton Stewart etter 33 minutter, noe som var lagets femte ligakamp på rad uten tap. 

– Leighton gjorde et veldig flott mål. Han kom inn bak forsvaret deres på venstresiden, og jeg er veldig fornøyd med hvordan han satte ballen i mål. Han fortjente det, og er i god form for øyeblikket. 

– Vi fikk vår kamp forrige helg utsatt. Leighton ønsket nok å spille den for å beholde rytmen, så jeg er glad for at han scoret dette målet.

Liverpool hadde flere muligheter til å øke ledelsen i andre omgang. Blant annet klarte ikke Stewart å score på straffespark. Men scoringen hans i første omgang var nok til å sikre lagets andre seier for sesongen.

– Vi misbrukte en god del sjanser, om jeg skal være ærlig. Vi hadde mye bedre kontroll på kampen etter pause, og burde egentlig ha avgjort kampen da. På 1-0 var det hele tiden en fare for at de kunne utligne. Slik er det bare, avslutter Lewtas.