Liverpools nye forsvarer imponerte på prøvespill

Liverpool FC har bekreftet signeringen av Oludare Olufunwa for U21-laget.

Mandag ettermiddag kom meldingen om at Liverpool hadde hentet den 20 år gamle midtstopperen Oludare Olufunwa til klubbens U21-lag.

Liverpool FC har nå bekreftet signeringen på sine nettsider, og har laget spillerprofil for forsvareren på sine akademisider.

Der skriver de at «Oludare Olufunwa kom til Liverpool i august 2022 etter prøvespill. Midtstopperen var tidligere i Southampton, som han sluttet seg til i ung alder. Han ble først oppdaget av the Saints på en lokal fotballskole. «Dare», som han er kjent som, vil starte karrieren på akademiet med U21-laget i 2022/23-sesongen», står det på nettsidene. 

Ifølge Transfermarkt har han både engelsk og nigeriansk statsborgerskap. Han er født i Southampton 29. juli 2001.

Imponerte på prøvespill

Olufunwa signerte en toårskontrakt med Southampton i 2020, og var med på klubbens treningsleir under Ralph Hasenhüttl sommeren 2021.

I sommer ble han frigitt, og har vært på prøvespill i Liverpool. Ifølge James Pearce i The Athletic imponerte han under prøvespillet, og er nå belønnet med en kontrakt. Det oppgis ikke hvor lang kontrakten er.

Barry Lewtas og U21-laget startet sesongen med hjemmetap mot Manchester City på søndag. Lewtas trenger forsterkninger i det bakre ledd, etter at Tom Clayton ble solgt til Swindon Town, Rhys Williams ble lånt ut til Blackpool og Billy Koumetio ble lånt ut til Austria Wien.

For U21-laget vil Olufunwa, Jarell Quansah, Lee Jonas og Terence Miles nå kjempe om plassene. Det var Quansah og Jonas som spilte mot City. Nysignerte Olufunwa har også spilt høyreback for Southamptons aldersbestemte lag.