– Dette var en stor forbedring fra forrige uke, og nå kan vi benytte de kommende dagene til restitusjon

Selv om han kunne ha tenkt seg å spille mot Chelsea på søndag, så er ikke Harvey Elliott spesielt lei seg for at kampen på Stamford Bridge ble utsatt. Nå får et skadeskutt Liverpool-lag lade batteriene.

Det er 18 dager til Liverpool skal spille kamp igjen, mot Brighton på Anfield den 1. oktober. Utsettelsen av søndagens kamp mot Chelsea på Stamford Bridge betyr at Liverpool-spillerne nå får en unik mulighet til å lade batteriene etter 2-1-seieren over Ajax tirsdag kveld.

– Nå får vi tid til hvile og restitusjon. Vi har vært gjennom en travel periode, og selv om vi hadde ønsket å spille på søndag, så kan vi benytte de kommende dagene til restitusjon, og sørge for at vi er klare til innsats når landskampene skal spilles, sier Harvey Elliott til Liverpoolfc.com.

Tenåringen innrømmer at denne startfasen av sesongen ikke har vært helt slik Liverpool-spillerne håpet på, med en uventet formsvikt. 

– Vi ønsket ikke at det skulle bli slik, men nå ser vi fremover. Forhåpentligvis kan den kommende pausen i Premier League på grunn av landskampene og de kommende par dagene med restitusjon sørge for at vi får friske bein. Vi må sørge for at vi er klare for innsats når sesongen kommer i gang igjen etter landskampene, sier Elliott.

Midtbanespilleren er meget glad for å at han og hans lagkamerater klarte å reise kjerringa igjen etter skrekktapet i Napoli. Det kan han takke Joel Matips susende heading i det 89. minutt for.

– Vi var påskrudd fra start av, og så fikk vi vinnermålet til slutt på en dødball, takket være Joel Matip. Det er alltid hyggelig å vinne, og jeg mener dette var stor fremgang fra forrige uke. Guttene kjempet, og viste vilje til å snu på flisa. Vi spilte en bra kamp, og presterte slik alle vet vi er i stand til uke etter uke. Derfor er jeg veldig stolt av guttene, og veldig takknemlig for støtten fra fansen gjennom hele kampen. De gir oss den støtten vi trenger. Jeg er veldig glad for at vi vant.

Ble byttet ut midtveis i andre omgang

Ajax utlignet bare ti minutter etter at Mohamed Salah hadde sendt Liverpool i føringen i første omgang. Selv ble Elliott løpende mye i mellom i denne kampen, og slet dermed med å sette sitt preg på midtbanen. Det var derfor ikke overraskende at han ble erstattet av Roberto Firmino midtveis i annen omgang.

– Dette laget gir aldri opp. Selv i forrige uke da vi lå under med tre og fire mål, så kjempet vi for å komme tilbake, og score så mange mål som vi kunne. Denne gangen fikk vi vinnermålet i sluttminuttene, og det skal alle ha en del av æren for. Vi fortsatte å kjempe. Vi er et lag som står samlet, og vi er bare glade for seieren. Den var det viktigste.

– Vi har ikke fordelt skyld for tapet i Napoli, men har holdt sammen og tatt ansvaret sammen. Det viktigste er å holde sammen som lag. Det lønner seg, og betalte seg i form av en prestasjon som dette, avslutter Elliott.