Damien Delaney om Harvey Elliotts rolle:– Det kan bli for mye å be om av en så ung spiller

Den tidligere Crystal Palace- og Hull-spilleren Damien Delaney har blitt imponert av Harvey Elliott, men han er ikke sikker på at 19-åringen bør være en viktig brikke i en vanskelig periode.

Damien Delaney, som i en årrekke var en skikkelig tøffing i midtforsvaret til Hull og Crystal Palace, fikk spørsmål om Liverpools unge midtbanespiller i podkasten Off The Ball i helgen.

Iren la skoene på hyllen i Waterford for et tre år siden, men 41-åringens CV er det få som kan matche. Fra karrierestart i 2000 til hans siste sesong i 2019 spilte Delaney 138 kamper i Premier League og 297 kamper i Championship.

Han mener det kan være vanskelig for en 19-åringen i utvikling å være en så viktig spiller på laget i en vanskelig periode for Jürgen Klopps menn.

– Å hente ham inn til førstelaget forrige sesong var bra, men å be ham om å være en forskjell for klubben går ikke. James Milner sliter, og alle rundt ham sliter for øyeblikket, sier Delaney før han fortsetter:

FAST PÅ LAGET: Harvey Elliott har startet Liverpools seks siste kamper, og har tidvis imponert stort.

FAST PÅ LAGET: Harvey Elliott har startet Liverpools seks siste kamper, og har tidvis imponert stort.

Skeptisk til Elliotts viktige rolle

– Kan ham få dem tilbake på rett spor? Det kan han godt gjøre, men det er mye å be om fra en spiller på hans alder. Han bør være en spiller i skorpen til førstelaget, som kan lære og utvikle seg fra et lag som gjør det bra på gressmatten.

Delaney kan en ting og to om å vokse opp i en engelsk fotballklubb som unggutt. Han spilte åtte kamper for Leicester i den engelske toppdivisjonen som 19-åring, før han forsvant nedover i ligasystemet for å fortsette utviklingen sin.

– Det er ikke enkelt for slike spillere å være bærebjelker for en klubb, og spesielt ikke i en klubb på Liverpools størrelse.

Denne sesongen, som i starten av den forrige sesongen, har Elliott nytt stor tillit av Jürgen Klopp. 19-åringen fikk 40 minutter mot Fulham i ligaåpningen, og siden har han startet samtlige av Liverpools kamper. Han fikk også 18 minutter for Manchester City i Community Shield.

Delaney har blitt blitt imponert av unggutten, selv om han mener det kan være i tidligste laget med en så viktig rolle. 

– Han har gjort det veldig bra, og han må bare fortsette å gjøre sin greie. Da vil det komme skikkelig i gang. Det kan likevel være for mye å be om, å spørre Elliott om å være en bærebjelke i Liverpool i en slik tung periode, avsluttet han.