Dette skriver avisene:«Dette lignet i det minste litt på laget som nådde Champions League-finalen for noen måneder siden»

Engelsk presse er skjønt enige om at Liverpool mot Ajax viste klar fremgang fra skrekkshowet i Napoli.

Jürgen Klopp brukte de siste dagene før Ajax-kampen til å «fortelle sine spillere noen sannhetens ord», og det hjalp tilsynelatende, ifølge Paul Gorst i Liverpool Echo.

«Jürgen Klopp fant ut at det lureste var å fortelle spillerne sannheten, og det så ut til å virke. Dette var ikke Liverpool på sitt beste, men de lignet i det minste litt på laget som nådde Champions League-finalen for noen måneder siden.»

Etter skrekkshowet i Napoli i forrige uke innrømte Klopp at den kampen var den svakeste prestasjonen fra hans lag i løpet av hans snart sju år som Liverpool-manageren. Kritikken haglet mot Liverpool-spillerne etter den kampen, og det ble til og med antydet at en æra nærmet seg slutten på Anfield. 

«Overreaksjon og overdrivelse er vanlig i sportens verden, men den eneste måten å få skrudd ned volumet på kritikken og støyen etter Napoli-tapet var en skikkelig Liverpool-reaksjon mot Ajax. Og dette var en reaksjon som passet med Liverpools velfortjente rykte», skriver Gorst.

«Dette var et etterlengtet steg i riktig retning, da Klopp avsluttet sin september-måned med å vinne.»

Gorst mener at ryggraden i laget ble kraftig forsterket ved at Klopp valgte å starte med Joel Matip, Thiago Alcantara og Diogo Jota.

Jota tilbake på sitt beste

James Pearce fokuserer på hvordan Diogo Jota bidro til å lette på stemningen på Anfield. The Athletic-journalisten mener at portugiseren virkelig betalte Klopp tilbake for at han fikk tillit fra start igjen.

«Diogo Jota spilte som en mann som hadde noe å bevise, og det er forståelig», mener Pearce.¨

Portugiseren var ikke lenger på banen da Joel Matip sendte Anfield til himmels ved å heade inn seiersmålet i det 89. minutt. Men Jota hadde allerede markert seg mot Ajax. Han fikk starte sin første kamp for sesongen, og slo an tonen for en mye bedre Champions League-forestilling enn kapituleringen for Napoli i den første gruppespill-kampen.

«Det kan tilskrives Jota og den dynamikken og energien han bidro med som oppspillspunkt i angrepet», mener Pearce.

Athletic-journalisten mener at Klopp fikk rikelig betalt for å starte med portugiseren på topp fremfor Darwin Nunez og Roberto Firmino.

25-åringen vant sju av 10 dueller før han ble erstattet av Nunez midtveis i annen omgang. Han vant ballen fem ganger, den enestående Thiago og Trent Alexander-Arnold var de eneste i rødt som kunne vise til bedre tall, og de spilte begge 20 minutter mer enn Jota.

«Hans iherdige jobbing uten ball tvang de nederlandske mestrene til å gjøre feil, og han var også Liverpools kreative kraft. Han leverte den målgivende pasningen til Mohamed Salahs åpningsmål, og fortsatte å skape problemer for Ajax også etter at Mohammed Kudus utlignet like før halvtimen var spilt.»

«Jota er tilbake på sitt beste etter skademarerittet, og det gjør Liverpool til et langt farligere lag», slår Pearce fast.

Intensiteten var tilbake

Henry Winter i The Times slår fast at Joel Matip berget Liverpool i siste øyeblikk mot Ajax.

«Da Liverpool desperat trengte noen som tok ansvar, så gjorde Joel Matip nettopp det. Da det så ut som Liverpool ville få bokført nok et skuffende resultat, så steg Matip til værs i det 89. minutt og forandret historien og stemningen, med en heading som endret overskriftene».

«Like etterpå kunne Liverpool puste lettet ut. Sluttsignalet bekreftet seieren. Jürgen Klopp sto foran The Kop og la hånden over hjertet. Han kunne puste lettet ut. Uavgjort ville ha vært ødeleggende for Liverpools Champions League-ambisjoner, men nå har de tre poeng, og kom til hektene igjen etter den flaue bortekampen mot Napoli. Nå håper de å slå Rangers både hjemme og borte.»

Winter påpeker at Liverpool fortsatt er langt unna å være den virvelvinden som har blåst vekk så mange motstandere de siste fire årene. De stanget og stanget i perioder i denne kampen. De røde hadde 24 avslutninger på mål, men klarte bare å få ballen i mål bak Remko Pasveer to ganger.

«Selv om Ajax-keeperen tidvis spilte utmerket, så mangler Liverpool noe av den flyten og effektiviteten de hadde tidligere. Men noe av intensiteten var tilbake i denne kampen», konstaterer Winter.