Guardiola var heller ikke fornøyd med dommeren– «This is Anfield»

Manchester City-sjefen var frustrert etter at Phil Fodens scoring ble annullert etter en VAR-sjekk.

Det kokte litt overalt på Anfield på i søndagens storkamp mellom Liverpool og Manchester City. Det kokte i alle fall i de to tekniske sonene, der Jürgen Klopp og Pep Guardiola var ekstremt engasjerte, så lenge begge to fikk lov å være der.

Manchester City trodde at de hadde tatt ledelsen i det 53. minutt, da Kevin de Bruyne stakk ballen gjennom til Erling Braut Haaland. Alisson kastet seg ned og fikk to hender på den, men ballen spratt ut til Phil Foden som scoret via Joe Gomez.

Det ble gjort en VAR-sjekk, og dommer Anthony Taylor valgte å gi frispark til Liverpool for en situasjon tidligere i angrepet, der Haaland rev ned Fabinho. Hadde den fått gå, hadde de trolig også sjekker om Alisson Becker hadde ti fingre på ballen, men de slapp å gå så langt, for den første situasjonen var nok.


Etter kampen var Guardiola veldig frustrert over situasjonen.

– «This is Anfield». Hver gang du kommer her… Dessverre er dette Anfield, sa Guardiola til pressen etter kampen.

– Dommeren snakket med assistentene mine, og sa at han ikke skulle blåse for frispark dersom de ikke var klare. Hele kampen var det «spill videre, spill videre, spill videre». Utenom målet vi scoret, da var det ikke «spill videre». Dommeren kan bestemme om han skal blåse for alt, men bestemte seg for å ikke gjøre det. Etterpå gjorde han det. Vi tapte ikke kampen av den grunn, sa han på pressekonferansen sin.

– Ingen vet hva som ville skjedd, men det var et øyeblikk da vi hadde momentum, kontroll og scoret mål. Vi kunne ikke gjøre det, og etterpå tapte vi på grunn av en feil. Vi fulgte ikke med på en kontring, selv om vi vet at Alisson skal spille ut raskt, Kevin (de Bruyne) fulgte ikke og Joao (Cancelo) tapte duellen. Det er vanskelig mot Salah, som bruker kroppen perfekt, sa Guardiola videre.

– Et av de beste lagene i verden

Guardiola hadde også fine ord å si om Liverpool – og dersom noen fortsatt skulle tro at trykket på Anfield er en myte – så ble det igjen avkreftet fra det mange mener er verdens beste fotballmanager.

– Vi tapte fordi vi gjorde en feil mot et av de beste lagene i verden. Jeg har vært her mange, mange ganger. Vi skulle ikke la dem kontre, men noen ganger skjedde det. Jevnt over var den bakre treeren strålende. Vi spilte en god kamp, gjorde en feil, og etter det og det er åpent og trykk på stadion blir det vanskeligere. Etter målet var det Anfield ja, definitivt. Før det så gikk det greit.

– Vet dere hvor mange sjanser vi hadde? Ikke mange? Kanskje vi har sett ulike kamper. Dette er Anfield, med publikum og så videre. Mange ganger har vi kommet hit. Vi tapte mot et eksepsjonelt lag som har spilt i tre Champions League-finaler de siste fire årene.

Manchester City har gått ut med en melding om at det ble kastet mynter mot City-manageren. Liverpool FC har bekreftet at de er klar over hendelsen.

– Neste gang vil de gjøre det bedre. De traff meg ikke. De prøvde, men traff meg ikke. For noen år siden traff de bussen vår, sa Guardiola.