– Jeg vil foretrekke om Pep tar seg fire friår heller enn å bli værende!

Jürgen Klopp har snakket om Pep Guardiola.

I dag er det duket for storkamp på Anfield, når Manchester City kommer på besøk. City er den store favoritten til å vinne ligagullet denne sesongen, mens Liverpool nå ser ut til å ha en lang kamp om å redde en topp fire-plassering, etter å ha kommet veldig skeivt ut i sesongstarten.

Det er et møte mellom de to mest profilerte managerne i Premier League, og to som har presset hverandre til et vanvittig nivå de siste årene. De kom begge fra Bundesliga-klubber, og Pep Guardiola er den manageren Jürgen Klopp har møtt flest ganger. Det har totalt blitt 25 møter. Åtte med Borussia Dortmund mot Bayern München, og 17 med Liverpool mot City. Klopp har utrolig nok positiv statistikk mot Guardiola, med elleve seire, fem uavgjorte og ni tap.

I England har det blitt sju seire, fem uavgjorte og fem tap – en statistikk ingen andre kan måle seg med mot Guardiola.

På utgående kontrakt

I slutten av april i år kom den overraskende nyheten om at Klopp skrev under på en kontraktforlengelse, og binder seg til klubben ut 2025/26-sesongen.

Det har lenge vært snakk om en ny avtale for Guardiola i City, men så langt har ikke 51-åringen signert. Hans kontrakt går ut denne sesongen. Klopp fikk spørsmål om han håpet at Guardiola ble værende i engelsk fotball.

– Nei, jeg vil foretrekke om Pep tar seg en friperiode på fire år, 100 prosent, spøkte Klopp i den lukkede delen av pressekonferansen før City-kampen, som ble holdt igjen til søndagsavisene.

MØTE 26: I dag møtes Klopp og Guardiola for 26. gang som managere.

MØTE 26: I dag møtes Klopp og Guardiola for 26. gang som managere.


– Min foretrukne løsning ville vært at han hadde hatt seg en friperiode de siste fire årene.

Da ville Klopp kanskje sittet der med tre Premier League-titler heller enn én, etter å ha kommet så nærme i 2019 og 2022.

– Nei, jeg spøker. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg må si det, eller kanskje jeg ikke trenger – men jeg mener han er verdens beste manager. Han viser det hele tiden. Det er spesielt det de får til. Veldig spesielt, og jeg respekterer det. Fra et sportslig synspunkt kunne jeg ikke respektert dem mer, og kunne ikke respektert jobben Pep gjør mer. Det er helt utmerket.

– Det er ikke den første gang han gjør det. Måten han spiller på, sulten han viser. Han vil aldri gi seg. Han ønsker desperat å vinne hver eneste kamp. Hver kamp er den viktigste – det er så mange ting, sier Klopp.

Ikke venner – men gode rivaler

Klopp og Guardiola sitt forhold har ikke vært så fiendtlig som en del andre store managerrivalerier opp gjennom i Premier League. Alex Ferguson og Arsene Wenger gikk ikke overens da Manchester United og Arsenal var de beste lagene i ligaen. Det gjorde heller ikke José Mourinho i Chelsea med Wenger eller Rafael Benítez, som også hadde et kjølig forhold til Ferguson.

Slik har ikke Klopp og Guardiolas forhold vært, selv om mye har stått på spill.

– La meg si det slik. Jeg er ikke Roger Federer, og Pep er ikke Rafael Nadal, men begge kan være på høyeste nivå og være beste venner. Jeg og Pep er ikke bestevenner, for vi kjenner ikke hverandre, men jeg respekterer ham mye, og vet at han respekterer det vi gjør her også, sier han videre.

– I et rivaleri trenger du ikke å være respektløs. Rundt kampene vil jeg si at vi har et godt forhold, uten at vi møtes, og gjennom kampene er vi begge to konkurrenter. Så langt har vi gjort det veldig bra med å stenge det bort fra alt annet utenfor, og situasjonen er som den er. Det har jeg ingen problemer med.

– Han har sagt til meg at vi kan sette oss ned med et glass vin når vi ikke lenger leder noen klubber, selv om jeg ikke er noen stor vindrikker. Vi kan gjøre det mens jeg jobber og han har fri, så skal jeg besøke ham og ha den samtalen, ingen problem!, avslutter Klopp.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.