Det er bare overgangssummer på enkeltspillere som betyr noe på sosiale media

En skal lese mye dumt denne helgen.

Så skjedde det igjen. Jürgen Klopp fikk et spørsmål på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse, og sitatene kom på nett rundt midnatt i går kveld, i avisene og på Sky Sports på lørdag.

Det handlet om Manchester City, og hvordan det var mulig å konkurrere med dem som klubb.

Klopp har en slik status at han tør å svare, og setter dagsorden selv om han vet hva som kommer i etterkant, og at han vil bli latterliggjort for det i enkelte kretser.

– Ingen kan konkurrere med Manchester City. Du har det beste laget i verden, og du får inn den beste spissen på markedet, uansett hva det koster så bare gjør du det, sa Klopp.

Han sa også mer – som at han visste at folk og City ikke kom til å like det – men at alle vet eller burde vite svaret.

Liverpool kan ikke måle seg økonomisk med City, og de to andre klubbene han nevnte som er Paris Saint-Germain og Newcastle United. Det er statseide klubber med ubegrensede ressurser.

– «Men hva med Nunez»?

Det er tungt å bla seg gjennom Twitter-feeden denne lørdagen, der Klopp sine uttalelser er det mest diskuterte. Og selv om det ikke burde være noen overraskelse, er det en slik tone på fotballtwitter at det er slitsomt å lese.

De finnes, men det er kun et fåtall som virker interessert i om Klopp kanskje har et poeng, og at fotballen faktisk har et stort problem med disse statseide klubbene som kan bruke uendelig – gjøre feilkjøp på feilkjøp – helt uten konsekvenser.

Det største temaet virker å være at Liverpool har kjøpt Darwin Nunez for 85 millioner pund i sommer. Det er jo mer enn Erling Braut Haalands overgangssum på 51 millioner pund var, så da er det kun sutring at Klopp uttaler seg, sier store deler av de som går løs på saken. Det er selvsagt kun overgangssummer det handler om – totalpakken har ingen betydning – selv om det har vært snakk om skyhøye agenthonorar, og ifølge rapporter den siste uken skal nordmannen tjene 900 000 pund i uka.

BRUKES: At Darwin Nunez kostet mer i overgangssum enn Erling Braut Haaland brukes kraftig mot Klopp når han kritiserer andre.

BRUKES: At Darwin Nunez kostet mer i overgangssum enn Erling Braut Haaland brukes kraftig mot Klopp når han kritiserer andre.


At Nunez blir finansiert av penger Liverpool selv har generert har heller ingen betydning.

Dersom Liverpool skulle gjøre et bomkjøp på 85 millioner pund vil det være katastrofalt. Skulle Paris Saint-Germain, Manchester City eller snart Newcastle United gjøre det samme, vil det ikke ha noen betydning. Over på neste. En ny back til 50-60 millioner pund hver eneste sommer helt til en finner den perfekte løsningen.

Lite støtte fra andre lags supportere

Som supporter er det selvsagt frustrerende når du ser konkurrentene forsterker laget og strør rundt seg med pundsedler. Liverpool skrek ut etter en ny midtbanespiller, men måtte vente på sin mann til neste sommer. Om de får ham får vi ikke vite før om mange måneder – og dersom Champions League skulle ryke kan det være at en heller må se seg om etter et alternativ fra den spilleren klubben har vært ute etter i flere år. Noen klubber har begrensninger og må ta høyde for risiko, mens andre ikke må.

Her er noen av de tusenvis av eksemplene fra andre lags supportere denne lørdagen:

Det er vanskelig å si at det er overraskende, for etter en del år på Twitter så er det ikke det, men det er likevel spesielt dumt å se supportere av lag som Tottenham, Arsenal og Manchester United kaste seg etter Klopp sine uttalelser og godte seg med at han «har mistet det», og «bør holde kjeft på grunn av Nunez». Dette er da tre klubber som er i samme posisjon som Liverpool, og må være helt perfekte både på banen og overgangsmarkedet for å ha en mulighet til å konkurrere med de lyseblå. Snart kommer også Newcastle United opp, og det blir enda tøffere.

Liverpool gjorde knapt en feil på fem sesonger. De endte med én ligatittel, én Champions League-tittel, VM for klubblag og én hver av de hjemlige cupene. Skal de ha håp om suksess for eget lag er det kanskje på tide å se på problemet Klopp prøver å få på agendaen, heller enn å godte seg over prisen på enkeltspillere.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.