– Vi kan ikke konkurrere med City på det

Jürgen Klopp mener det kun er tre klubber i Europa som kan oppføre seg på den måten på overgangsmarkedet.

Liverpool har klart å konkurrere med Manchester City de siste sesongene, men med unntak av 2019/20-sesongen, har de måttet se seg slått i kampen om Premier League-tittelen.

Under Jürgen Klopp har de røde klart å bygge et lag som har kjempet helt i toppen, selv om de har hatt helt andre økonomiske forutsetninger enn de lyseblå fra Manchester.

Liverpool er allerede 13 poeng bak Manchester City i Premier League, og Klopp sier at klubben ikke kan konkurrere med det City gjør.

– Åh, dere vil ikke like svaret, og dere har svaret allerede. Det er ingen som kan konkurrere med City på dette, sa Klopp til pressen på spørsmål om rivaleriet før kampen, rapporterer The Telegraph.

– Du har det beste laget i verden, og du får inn den beste spissen på markedet. Uansett hva det koster, så bare gjør du det.

– Jeg vet at City ikke vil like det, og det er ingen som vil like at jeg sier det, men dere stilte spørsmålet og dere vet svaret, sa han videre.

– Kan ikke gjøre som dem

Liverpool har helt andre begrensninger på hva de kan bruke på overgangsmarkedet.

– Hva gjør Liverpool? Vi kan ikke gjøre som dem. Det er ikke mulig. Helt umulig. Det er klart, og dere vet igjen svaret på spørsmålet, sa Klopp videre.

KAN IKKE KONKURRERE: Liverpool har ikke mulighet til å konkurrere med Manchester City på overgangsmarkedet.

KAN IKKE KONKURRERE: Liverpool har ikke mulighet til å konkurrere med Manchester City på overgangsmarkedet.

– Det er tre klubber i fotballverden som kan gjøre hva de vil økonomisk. Det er lovlig og alt. Greit, men de kan gjøre hva de vil. De vil si «ja, men vi har…», men det er fakta, sier han, og sikter til City, Paris Saint-Germain og Newcastle United.

– Vi kan se på det og si «vi trenger dette og dette, og må se på dette og gjøre det yngre, så her er et prosjekt, og er her er talent» - det er det vi er nødt til å gjøre, sier han.

Forutsetningene er helt ulike for de to klubbene.

– Du må kjempe med dem. Det er ikke noe problem for meg, det er bare slik det er. Ikke still meg det spørsmålet, for dere åpner alltid opp for denne diskusjonen, og jeg sier det, men dere vet det alle sammen, eller burde vite det. Det er ikke noe det er mulig å gjøre noe med, og slik vil det være.

Tok tak i Newcastle-kommentar

Klopp likte heller ikke kommentaren fra Newcastles nye sportsdirektør Dan Ashworth, om at det ikke fantes grenser for hva Newcastle kan oppnå.

– Jeg har hørt nå at noen i Newcastle har sagt «det finnes ikke grenser for denne klubben». Ja! Han har rett! Han har helt rett. Det er ingen grenser for Newcastle, sier han.

– Gratulerer, men andre klubber har grenser.

Klopp virker ikke å ha noe problem med hvordan Liverpool FC opererer, og er fullstendig klar over at han må jobbe innenfor begrensninger. I august lettet han litt på sløret om at han kunne tenkt seg å ta større sjanser av og til.

– La meg si det slik… Fra tid til annen, så ville jeg vært klar for å ta litt større risiko. Men som jeg har sagt, det er ikke jeg som bestemmer det, og det er greit, sa han på en pressekonferanse 30. august.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.