Henderson trolig ute i flere uker - det åpnet døra for Arthur

Kapteinen går trolig glipp av fem kamper, og situasjonen tvang Liverpool til å hente en midtbanespiller.

– Vi har et nytt problem med «Hendo». Han kjente det i hamstringen, og det er åpenbart ikke til hjelp, uttalte Jürgen Klopp etter Newcastle-kampen.

Kapteinen måtte stå av etter 71 minutter og ble sendt til scan torsdag. David Lynch, som er blant dem som følger Liverpool tettest, anslår to uker for 32-åringen. 

Med tanke på at Thiago Alcântara, Naby Keïta og Alex Oxlade-Chamberlain også er ute, kan man forstår hvorfor klubben har henvendt seg til Juventus og Arthur Melo. 

Tvinger frem Arthur-overgangen i siste time

Det «positive» fra Newcastle-kampen var at den viste Liverpools eiere at de må gjøre noe på midtbanen. For The Sporting News skriver David Lynch: 

«Men hendelsene onsdag kveld på Anfield kastet frem flere spørsmål om det åpenbare problemområdet i Klopps tropp, og det er i den konteksten at en låneavtale for Juventus sin midtbanespiller Arthur Melo nå ser ut til å bli fullført på deadline day.» 

INGEN SUKSESS I ITALIA: Brasilianske Arthur har sine kritikere blant Juventus-supporterne, og i Liverpool er ikke alle positive.

INGEN SUKSESS I ITALIA: Brasilianske Arthur har sine kritikere blant Juventus-supporterne, og i Liverpool er ikke alle positive.

«Det er ikke en overgang som selv klubbens speidernettverk kunne ha forutsett i de tidlige ukene av dette sommervinduet. Likevel, en kombinasjon av faktorer har ført til at det er en nødvendighet i de siste timene, inkludert bevisene fra seieren over Newcastle.»

Lynch mener at Liverpool nå tar en nødvendig gambling på 26-åringen fra Brasil, etter å ha gamblet med at midtbanen kunne vente med å forsterkes til neste sommer, da Aurélien Tchouaméni glapp i april.

Skeptiske supportere

Den forrige kampen mot Eddie Howes Newcastle, på tampen av forrige sesong, brukes av Lynch som et eksempel på hva som har skjedd med laget sentralt.

De røde vant begge kampene med et mål (2-1, 1-0). Men 30. april dominerte og rullet de over motstanderen, mens de utviste full kontroll. Onsdag var det Newcastle som flere ganger løp gjennom Liverpools ledd.

Spørsmålet er om Arthur er løsningen. På sosiale medier har flere supportere uttalt seg negative, og rettet sinnet mot eierne.

En bruker skriver «vær så snill la det være lokasjonen og at han faktisk skal til Everton. VÆR SÅ SNILL.» En annen «de hadde hadde tre måneder og de trekker Arthur Melo på lån opp av hatten. INKOMPETENTE ****.»

Mange røde følgere har ventet på Jude Bellingham (Borussia Dortmund), og de ble skuffet da Matheus Nunes endte opp i Wolverhampton.

Binder seg ikke til mer enn et lån

Siden Arthur ankom Torino sommeren 2020, i en økonomisk motivert byttehandel med Miralem Pjanić, har han aldri klart å etablere seg i laget. Totalt har han 63 kamper, ett mål og én målgivende for Juventus.

SETT BRA UT SÅ LANGT: Matheus Nunes ble nevnt for Liverpool, men 17. august satte han klubbrekord for Wolverhampton.

SETT BRA UT SÅ LANGT: Matheus Nunes ble nevnt for Liverpool, men 17. august satte han klubbrekord for Wolverhampton.

I sommer har «den gamle dame» forsøkt å kvitte seg med Arthur flere ganger. En stund så det ut til at han ville ende opp i Gennaro Gattusos Valencia, før lønna ble et for stort hinder.

Oppsiden virker å være at det kun blir snakk om et lån. Akkurat nå er det behov for spillere på midten, samtidig som Liverpool ikke binder seg til mer frem mot neste sommer.

Slik ser kampprogrammet ut før landslagspausen venter: 

Everton (b) 3. september
Napoli (b) 7. september
Wolverhampton (H) 10. september
Ajax (H) 13. september
Chelsea (b) 18. september

Foreløpig er Jürgen Klopps alternativer på midten Fabinho, Harvey Elliott, James Milner, Curtis Jones, Stefan Bajcetic, Fábio Carvalho, og nå Arthur.