Liverpool og Newcastle risikerer straff etter bråket på sidelinja

Fem minutter ble lagt til, Liverpools vinnermål kom etter 97:08, og da var sirkuset løs.

Det var hele spekteret av føleleser da Fábio Carvalho avgjorde onsdagskampen, hele åtte minutter ut i overtida på Anfield.

Utover helten Carvalho, er det særlig to ting som har fått oppmerksomhet i media. Hvor lenge det ble spilt, og hva som skjedde da avgjørelsen var et faktum.

Seiersrus med bråk og flaskekast

I går meldte vi at Football Association (FA) vil etterforske hendelsene som skjedde rundt avgjørelsen og sluttsignalet.

Mens Liverpool-spillerne sprang rundt og jublet, satt gjestene tomme og slukøret igjen på gressmatta. De mange følelsene spredte seg også til lagenes benker og støtteapparat.

Avisa Daily Mail har sett på video og skriver at Jason Tindall, Graeme Jones, Fabian Schär, Andreas Kornmayer, Joël Matip, Darwin Núñez og Pepijn Lijnders var involvert.

Primært er det snakk om mindre opptøyer som inkluderer provokasjon, gester og kasting av en vannflaske, hvor flere måtte holdes tilbake.

Se klipp fra det hele her: 

Spesielt så det ut som at Newcastle-stopper Fabian Schär måtte fysisk hindres fra å komme til Jürgen Klopps assistent Pepijn Lijnders.

Hvem som kastet vannflaska er foreløpig ukjent.

The Times skriver at bøter er det mest sannsynlige utfallet for både klubber og enkeltpersoner etter FAs regel E20 og E3, for å ikke ha kontrollert spillere og støtteapparat.

Unai Emery fikk £8000 i bot for å sparke en vannflaske mot Brighton-fansen, da han var Arsenal-trener i 2018.

Dommer Andre Marriners rapport forventes i slutten av uka.

Tidligere Newcastle-keeper Shay Given, nå ekspert for BT Sport, kommenterte på sending: 

– Du vil ikke oppmuntre det men følelsene er åpenbart veldig høye, som du kan forestille deg på begge benkene. Å gi bort et mål så sent er frustrerende.

– Jürgen, han så virkelig ut til å kjenne presset. Han virket ikke som seg selv på sidelinja. Han var skikkelig seriøs med alt og kanskje er det presset fordi vi selvsagt hadde United-kampen og så 9-0, alle tror at de skal møte opp i kveld og vinne 3/4-0 uten problem.

Derfor ble det lagt til tid i overtiden

På tavla til fjerdedommeren sto det fem minutter tillegg, som er et minimum. Klokka viste 97:08 da ballen lå i nettet. 

Nøkkelen til forlengelsen var Newcastles mange skader.

Målvakt Nick Pope gikk ned med skade 92:30. Neste spark ble tatt 94:04. I tillegg fikk Joelinton krampe i overtida og det ble lagt til for bruk av tid ved utspark. 

Da de røde vant hjørnesparket viste uret 96:34, og da skal dommer Andre Marriner la situasjonen bli tatt.

I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Det var vanskelig å sitte stille i den dramatiske avgjørelsen onsdag kveld. Skjermdump: Viaplay.

I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Det var vanskelig å sitte stille i den dramatiske avgjørelsen onsdag kveld. Skjermdump: Viaplay.

Naturlig nok har ikke alle vært like enige i de vurderingene.

Fotball-ekspert Richard Keys skrev på Twitter at «jeg kan ikke tenke meg et bedre argument for en uavhengig tidtaker enn Liverpools mål i tredje omgang sist kveld.»

Ifølge Keys var ballen i spill i 58:42, nesten en time, mellom Liverpool og Newcastle. Det er 9. lengst av de 49 ligakampene som har blitt spilt så langt. Leicester - Brentford topper med en spilletid på 64:16.

God stemning mellom laglederne

Hovedtrenerne Jürgen Klopp og Eddie Howe klemte hverandre etter kampslutt. Begge har uttalt at de ikke så noe spesielt.

Howe sa: 

– Det er en Premier League-kamp og det er mye på spill.

– Det er den beste måten å vinne en kamp, men jeg trenger ikke å vinne slik hver gang. En og annen gang er helt perfekt, kom det fra Jürgen Klopp.